Balpar de Trebox Z

De DSC-Group biedt met Balpar de Trebox een toptalent aan dat duidelijk het stempel van zijn vader heeft gekregen. De met een sterk springpaardenmodel gezegende voshengst valt in het parcours op door zijn afdruk en de wijze waarop hij altijd met de schoft naar de ruiter toespringt. Met ruiter Johnny Pals is hij al geklasseerd tot op internationaal 1.45m-niveau.

Balpar de Trebox Z is een typische zoon van wereldvererver Baloubet du Rouet. Deze Franse grootheid behoort tot de beste springhengsten uit de historie. Met Rodrigo Pessoa won hij individueel goud op de Olympische Spelen van Athene 2004, nadat hij vier jaar eerder op de Spelen van Sydney teambrons had behaald. Misschien nog wel indrukwekkender is de door Baloubet du Rouet gemaakte hattrick in wereldbekerfinales, waarvan hij er dus drie wist te winnen. Ook in de fokkerij behoort de machtige voshengst tot de allergrootsten. Hij voerde al ooit de wereldranglijst aan als beste springpaardenvererver en maakt nog altijd naam met nakomelingen als Chaman, Bonne Chance, Sydney Une Prince, Palloubet d’Halong en Ulena.

Gekeurde zonen van Baloubet zijn schaars en dus gewild. De moederlijn van Balpar de Trebox maakt hem nog interessanter. Moeder Cassandra Z, zelf actief in de sport tot op hoog nationaal niveau, is een dochter van de Holsteinse tophengst Carthago Z. Net als Baloubet liep Carthago tweemaal op de Olympische Spelen en heeft hij een grote invloed gehad op de springpaardenfokkerij. Garina, de grootmoeder van Balpar de Trebox is het resultaat van de beproefde combinatie Lugano van la Roche x Flügel van la Roche. Deze golden cross voorzag de Belgische fokkerij in het verleden van een hele reeks cracks, zoals Porsche (Stanny van Paesschen), Pluco (Henk Nooren) en Egano (Jos Lansink).  

 

Afstamming
Baloubet du Rouet x Carthago
Geboortejaar
2010
Stokmaat
1.70 m
Goedgekeurd voor

A.E.S. en BWP

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 500,-
Dekgeld Totaal
€ 750,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

 

 

Pedigree

BALOUBET DU ROUET
GALOUBET A
ALME
VITI
MESANGE DU ROUET
STARTER
BADINE
CASSANDRA I DE TREBOX
CARTHAGO
CAPITOL I
PERRA
GARINA
LUGANO VAN LA ROCHE
KARINA