A Big Boy

Altijd op zoek naar hengsten die in de fokkerij het verschil kunnen maken. Dat kenmerkt de DSC-Group. Een passend voorbeeld is A Big Boy. De afstamming van deze voshengst is om van te likkebaarden en zijn prestaties in de ring benadrukken de toegevoegde waarde van A Big Boy binnen de huidige prestatiefokkerij. Zijn vader Kannan behoeft amper toelichting. De voormalige Nederlandse nummer 1 op de wereldranglijst van beste springpaardenverervers bekleedt nog altijd een hoge positie op deze ranking. Meer dan 90 nakomelingen behaalden in 2016 punten voor de FEI wereldranglijst. Hieronder klinkende namen als de AES-geregistreerde merries Molly Malone en Diva II en diverse Frans gefokte cracks, waaronder natuurlijk Nino des Buissonnets, olympisch kampioen van Londen 2012 en de nummer vier van Rio 2016. 

 

 A Big Boy brengt vanuit de moederlijn Frans prestatiebloed in. Grootmoeder is niemand minder dan Fragance de Chalus. De bekende, bijzonder vruchtbare merrie gaf al zeker vijf op 1.60m niveau geklasseerde nakomelingen, waaronder Mylord Carthago. A Big Boy’s moeder Urline de Muze heeft net als haar beroemde halfbroer een Holsteinse topper als vader. In haar geval gaat het om Cash. Deze hengst was zelf geklasseerd op het hoogste sportniveau, evenals zijn moeder, de volle zus van de legendarische Landgraf I.  

 

Met deze achtergrond kan het bijna niet anders dan dat A Big Boy ook zelf opvallende sportprestaties wist te behalen. In 2009 sprong hij mee op het EK in Windsor en later kwam hij onder het zadel van onder meer Alvaro Doda de Miranda en Ben Schröder terecht. Extra interessant is dat A Big Boy vanwege zijn sportcarrière nog maar zeer beperkt voor de fokkerij is ingezet. Uit zijn zeer kleine eerste jaargang komen all twee internationaal geklasseerde paarden.

Afstamming
Kannan x Cash
Geboortejaar
2000
Stokmaat
1.69 m
Goedgekeurd voor

Zangersheide en A.E.S.

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 750,-
Dekgeld Totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

Sterrebos 7

5491 TL  Sint Oedenrode

www.arjanbekkers.nl

 

 

Pedigree

KANNAN
VOLTAIRE
FURIOSO II
GOGO MOEVE
CEMETA
NIMMERDOR
WOZIETA
URLINE DE MUZE
CASH
COR DE LA BRYERE
LANDGRAEFIN
FRAGANCE DE CHALUS
JALISCO B
NIFRANE

Video's