Camargo

Camargo is een genetisch hoogstandje én maakte het in de sport waar op het hoogste niveau. Deze zoon van de olympische hengst Canturo is gefokt uit de briljante For Pleasure-dochter Fit For Fun. Onder het zadel van de gebroeders Philippaerts en Luciana Diniz sprong Camargo zelf ook mee op het hoogste niveau. Met de Portugese Luciana Diniz won Camargo onder meer de Grand Prix van Eschweiler en schreef hij ook een vijfsterren 1.60m-rubriek op naam in Calgary, Spruce Meadows. Ook noteerde Camargo podiumplaatsen op prestigieuze concoursen zoals CHIO Aken, Liège en Chantilly – zowel onder Diniz als onder Olivier Philippaerts. Een andere mooi prestatie was de vierde plaats in de Global Champions Tour van Shanghai.

Vader Canturo sprong onder de Braziliaan Bernardo Alves mee op de Olympische Spelen in Athene in 2004 en viel op door zijn onbegrensde vermogen en fantastische manier van springen. In de fokkerij bracht Canturo vele Grand Prix-springpaarden, zoals Good Luck (Cian O’Connor), Zypria S (Willem Greve), Cristy (Marcus Ehning) en Can Ya Makan (Shane Breen). Camargo’s moeder Fit For Fun was zelf nog succesvoller in de sport. Onder Luciana Diniz behoorde Fit For Fun jarenlang tot de allerbeste springpaarden van de wereld. Met haar ongekende instelling en briljante reflexen won Fit For Fun de vijfsterren Grote Prijzen van Rotterdam, Doha, Sankt Gallen, Al Rayyan en Basel. Daarnaast werd zij tweede in de Rolex Grand Prix van Spruce Meadows in 2017 en in de Rolex Grand Prix van Aken in zowel 2017 als 2018. Verder nam Fit For Fun deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, de Wereldbekerfinale in Lyon in 2014 en de Europese kampioenschappen in Aken en Gothenburg.

Naast de topprestaties van moeder Fit For Fun komt er nog meer sport uit de directe familie van Camargo. Zo sprong Fit For Funs volle broer Flight of Ikarus ook op 1.60m-niveau onder Janne-Friederike Meyer en Justine Tebbel en werd halfbroer Darco For Fun Z goedgekeurd bij OS en Zangersheide.

Met zijn twee Olympische ouders en eigen prestaties op het hoogste niveau lijkt Camargo alles in huis te hebben om uit te groeien tot een waardevolle hengst in de fokkerij. Uit een klein aantal dekkingen heeft Camargo inmiddels al de nodige internationale springpaarden voortgebracht en zijn jonge nakomelingen lijken zeer veelbelovend

Afstamming
Canturo x For Pleasure
Geboortejaar
2008
Stokmaat
1.70 m
Goedgekeurd voor

Hanover, OS, Rheinland, SF, Zangersheide

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 1.000,-
Dekgeld Totaal
€ 1.250,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

Deze hengst staat bij Team Nijhof in Geesteren. Verzendkosten worden doorberekend.

Pedigree

CANTURO
CANTUS
CALETTO I
MONOLINE
FARA
CALANDO I
ULARA II
FIT FOR FUN 13
FOR PLEASURE
FURIOSO II
GIGANTIN
FETZI
FABRIANO
ESTA