Cellestial

Met Cellestial biedt de DSC-Group een van de meeste interessante Duitse hengsten aan die nog niet eerder in de Nederlandse en Belgische fokkerij is ingezet. Het plaatje is bij Cellestial simpelweg compleet te noemen. Hij is allereerst bijzonder interessant gefokt. Zijn te vroeg gestorven vader Cantus is een fokkerijfenomeen gebleken, met zowel in de topsport als fokkerij opvallend veel sterk presterende nakomelingen als Calvaro V, Come On, Calido I en Canturo, allen uitblinkend in vermogen. Moeder Wilett zorgt voor de gewenste bloedinbreng als dochter van de volbloed Windesi xx, een voorname veredelaar in Noordrijn-Westfalen.

Zelf bracht Cellestial in de sport alles wat je van een dekhengst in de hedendaagse prestatiefokkerij mag verwachten. Als vijfjarige was hij in zijn leeftijdscategorie al bijzonder succesvol en zowel in 1999 als 2000 plaatste hij zich voor de finale van het Bundeschampionat. Ook internationaal timmerde Cellestial tot op het hoogste niveau aan de weg. Met Rolf-Göran Bengtsson waren er successen en met André Thieme maakte hij deel uit van het Duitse team in landenwedstrijden. De met vermogen en een techniek uit het boekje springende Cellestial is ook in staat gebleken zijn eigenschappen door te geven aan zijn nafok. Vele internationale springpaarden, liefst 26 gekeurde zonen en diverse veilingtoppers vormen het bewijs. Tot de laatste behoort zeker Cherry Tania, in 2016 voor 385.000 euro afgeslagen op de Nederlandse DSHS veiling. Opvallend is dat Cellestial naast een hoge Duitse fokwaarde voor springen ook een bovengemiddelde fokwaarde voor dressuur heeft.

 

Cellestial: vader van diverse Grand Prix-springpaarden, zoals Chap I (Heiko Schmidt), Chessy (David Simpson), Carisma B (Tina Lund), Cintia (Stein Endresen), Celpik (Stefan Eder) en Cobolt (Latifa al Maktoum).

Afstamming
Cantus x Windesi xx
Geboortejaar
1994
Stokmaat
1.70 m
Goedgekeurd voor

Oldenburg, Mecklenburg, OS, Berl-Brand, Hannover, Holstein, SA

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 750,-
Dekgeld Totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

Gestationeerd bij:

Dekstation
Joachim Tietz

25709 Diekhusen

Aanvullende info

Bestellen dag voorafgaand aan inseminatie.

Pedigree

CANTUS
CALETTO I
COR DE LA BRYERE
DEKA
MONOLINE
ROMAN
USA
WILETT
WINDESI XX
FRONTAL XX
WINDLETTE XX
DORIS
DILETTANT
WELFIN