Chapper

Chapper wist tijdens de BWP hengstenkeuring te overtuigen met zijn verrichting. De pedigree van deze talentvolle hengst is bijzonder te noemen, bestaande uit interessante Duitse bloedlijnen die nog niet veel ingezet zijn in de springpaardenfokkerij van de lage landen. De vader van de bij het Zuid-Duitse DSP geregistreerde Chapper is de Oldenburgse premiehengst Chap II. Deze opvallende zoon van de sterk fokkende Cellestial, loopt als achtjarige al succesvol op 1.45m-niveau en komt uit een eveneens opvallende merrie. Cora (v. Contender) liep immers zelf op 1.40m-niveau en gaf verschillende internationale springpaarden, waaronder Chap’s volle broer Chap I, geklasseerd op 1.60m-niveau.

De moeder van onze jonge aanwinst Chapper heeft zich eveneens in de sport bewezen. Deze Pippilotta staat geregistreerd op 1.40m-niveau en beschikt daarnaast over een interessante vader in de hoedanigheid van Asti Spumante. De zoon van Argentinus is relatief weinig ingezet in de fokkerij, maar vererft bewezen Grand Prix-genen. Samen met Thomas Mühlbauer kwam Asti Spumante veelvuldig uit voor het Duitse team, met onder meer winst in de landenwedstrijd van Lummen. Het hoogtepunt van Asti Spumante vormde het EK in Windsor 2009, waar hij derde met het team werd en individueel vijfde.

Uit de moederlijn van Chapper zien we verder nog verschillende sportpaarden, zelfs in de dressuurrichting, met de Grand Prix-geklasseerde Wanninger en Lanciero.

 

Afstamming
Chap II x Asti Spumante
Geboortejaar
2015
Stokmaat
1.65 m
Goedgekeurd voor

BWP

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 600,-
Dekgeld Totaal
€ 850,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

www.arjanbekkers.nl

Pedigree

CHAP II
CELLESTIAL
CANTUS
WILETT
CORA
CONTENDER
ANTCA
PIPPILOTTA 9
ASTI SPUMANTE
ARGENTINUS
EDELBILD
PETTICOAT 5
ROMANOFF J
PURE LOVE

Video's