Elton

“Een abnormaal goed paard en heel interessant voor de Nederlandse fokkerij. Hij heeft alles mee: bloedvoering, exterieur, beweging en karakter!” Kees van den Oetelaar sprak al hoge verwachtingen uit van Elton en noemde de hengst een van de beste paarden die hij ooit had. Het plaatje is bij deze hengst inderdaad compleet te noemen. De over een functioneel sportexterieur beschikkende Elton is evenwichtig en werklustig in zijn karakter en toont met ogenschijnlijk gemak zijn overtuigende beweging. 

 

Met zoveel basiskwaliteit kan er geen sprake zijn van een genetische toevalstreffer. De bloedopbouw van Elton bestaat dan ook uit het beste dat de Duitse dressuur heeft voortgebracht en sluit bijzonder goed aan op de Ne-derlandse merriestapel. Om te beginnen Eltons vader Escolar. Al op driejarige leeftijd een sensatie onder het zadel tijdens het Bundeschampionat, waar hij met onder meer een 10 voor de galop wist te overtuigen. De bij diverse Duitse stamboeken gekeurde Escolar trok deze lijn door onder het zadel van Hubertus Smidt en be-haalde in 2016 op pas zevenjarige leeftijd een tweede plaats in de Lichte Tour van CHIO Aken. Zijn eerste jaargang overtuigt eveneens en Elton vormt hiervan een bevestiging. Moeder Debby is een staatspremiemerrie van de Donnerhall-zoon De Kooning. Een nog jonge, volle zus van Debby loopt internationaal Lichte Tour en een volle broer is in Westfalen gekeurd. Daarnaast is halfbroer Abu Dhabi (v. Ampère) een in Oldenburg gekeurde hengst. Eltons grootmoeder Walhalla doet vervolgens nog een genetische duit in het zakje als zijnde een dochter van de succesvolle Duitse vererver Weltmeyer.   

 

Elton zal zijn opleiding krijgen onder het zadel van amazone Joyce Lenaerts, die deze topper in de dop met open armen ontving.        

 

Afstamming
Escolar x De Kooning
Geboortejaar
2014
Stokmaat
1.72 m
Goedgekeurd voor

BWP en A.E.S.

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 550,-
Dekgeld Totaal
€ 800,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

 

Aanvullende info

Bestellen graag voor 09.00 uur.

Bij verzending worden de verzendkosten doorberekend.

Pedigree

ESCOLAR
ESTOBAR NRW
EHRENTUSCH
FLORENCE
FARAH DINA L
FUERST PICCOLO
SAMIRA
DEBBY
DE KOONING
DONNERHALL
D-TROJA
WALHALLA
WELTMEYER
ANDORRA

Video's