Floyd TN

Floyd TN was één van de blikvangers op de Oldenburgse hengstenkeuring. Met zijn imponerende houding en bewegingstechniek viel hij op de straat reeds op en ook bij het vrijbewegen en aan de longe wist Floyd TN indruk te maken. Zijn fraaie model, charisma en prachtige zwarte kleur dragen ook bij aan het complete plaatje van Floyd TN.

Floyd TN is een zoon van de stempelhengst Fürstenball – al jaren één van de meest vooraanstaande hengsten van Duitsland. Vervolgens gaat de pedigree van Floyd TN terug op Sandro Hit en Donnerhall; twee dressuurgrootheden die nauwelijks nadere toelichting behoeven. Moeder Sandro Lady is een bijzonder goede merrie gebleken; haar zonen Florenz en Florentiner werden allebei reeds goedgekeurd bij verscheidene stamboeken. De tienjarige Florenz presteert inmiddels op Intermediaire I-niveau. Ook grootmoeder Donnerlady bracht een goedgekeurde hengst, namelijk Sandig, maar overgrootmoeder Landlady gaf de bekendste. Haar zoon Glock’s Lord of Loxley presteerde succesvol op Grand Prix-niveau onder Hans Peter Minderhoud. Verdere succesvolle Grand Prix-dressuurpaarden uit de lijn van Floyd TN zijn Groszor Z (Adrian Lopez Diaz-Pavon), Rudy (Rochelle Kilberg), Tempo Ene HN (Guillaume Lundy) en Sandro Paix (Brian Hafner).

Floyd TN beweegt met een uitstekende beentechniek, een sterke en charmante houding en vertoont daarbij veel balans. In galop maakt hij een mooie opwaartse sprong en in draf treedt hij keer op keer sterk onder. Met zijn bewegingskwaliteiten, uitmuntende pedigree en goede model kan Floyd TN een waardevolle toevoeging zijn voor de dressuurfokkerij.

Floyd TN staat in training bij Bart Veeze. De ruiter uit Lochem vertelt enthousiast over de hengst: “Hij is fantastisch! Hij heeft een top karakter, super nuchter. Je stapt op en je rijdt er mee weg. Hij werkt altijd mee.”

Afstamming
Fürstenball x Sandro Hit
Geboortejaar
2018
Stokmaat
1.69 m
Goedgekeurd voor

Oldenburg

Dekgeld Gust
€ 200,-
Dekgeld Dracht
€ 700,-
Dekgeld Totaal
€ 900,-
Sperma beschikbaar
Vers
Aanvullende info

Floyd TN staat bij Team Nijhof, verzendkosten worden doorberekend.

 

WFFS negatief

Pedigree

FUERSTENBALL
FUERST HEINRICH
FLORESTAN I
DAWINA
MARADONNA
DONNERHALL
MARELLA
SANDRO LADY
SANDRO HIT
SANDRO SONG
LORETTA
DONNERLADY
DONNERHALL
LANDLADY

Video's