Fonq

Ondanks zijn jonge leeftijd kan Fonq al terugkijken op opmerkelijke successen: seriewinnaar bij de 'Reitpferdeprüfungen', Westfaalse Kampioen 2018 en 2019 en een bronzen medaille bij het Bundeschampionat 2018.

Fonq kreeg maar liefst een 9.04 tijdens de 14-dagentest in Adelheidsdorf (april 2019) en kwam daarmee als dressuurtopper uit de bus. Fonq, die eerder in dat jaar in de sporttest naar een 8.32 liep, kreeg in Adelheidsdorf een cijferlijst met alleen maar punten boven de 8,5. Hij kreeg 9,5-en voor de karakteronderdelen, en voor de stap een 9.5, een 8,5 voor de draf en een 9,75 voor zijn galop.

Vader Fürst Fohlenhof komt uit de succesvolle fokkerij van Johannes Baumeister. De van Fidertanz afstammende vos is een kampioenspaard door en door. Premiehengst van de NRW keuring, Bundeschampion 2013, HLP Kampioen, Vice Bundeschampion 2014. Evenzo trekken zijn nakomelingen meer en meer de aandacht naar zichzelf in rij- en dressuurpaardenproeven.

Moeder Little Diamond RB stamt af van Lissaro van de Helle; deze bruine topsporter kan al terugkijken op een carrière van extra klasse. Hij werd Bundeschampionat kampioen op 3-, 4- en 5-jarige leeftijd. Ook werd hij reserve-wereldkampioen bij de 5-jarige dressuurpaarden tijdens het WK in Verden.

Verderop in de pedigree via Diamond Child van Dancing Dynamite en Brentano vinden we de geweldige Baccarole, die Nationale kampioensmerrie werd in Warendorf 1994. Deze merriestam komt voort uit Hause Bockholt - Steinfurt. Met Fair Play (v. Fidermark) en Diamond Child (v. Dancing Dynamite), de grootmoeder van Fonq, vinden we twee succesvolle merries, die beide al een winnend debuut maakten in de S-klasse.

Fonq is afkomstig van de Hannoveraanse stam Narcilla.

Succesvolle paarden uit deze stam: Fair Play (v. Fidermark), Diamond Child (v. Dancing Dynamite), goedgekeurde hengsten Diatano (v. Diamonit I), Sir Fidergold (v. Sarkozy), Ben Benico (v. Benicio) , Saint George II (v. Saint Tropez), Velvet Dancer (v. Vitalis).

Afstamming
Fürst Fohlenhof x Lissaro
Geboortejaar
2015
Stokmaat
1.68 m
Goedgekeurd voor

Oldenburg, Hannover, Westfalen, Reinland.

Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn 

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

**  Indien inseminatie plaats vind via ons station, zullen er geen verzendkosten in rekening worden gebracht.  **

 

WFFS negatief

Pedigree

FUERST FOHLENHOF
FIDERTANZ
FIDERMARK NRW
REINE FREUDE
MEDUSA
MEPHISTOPHELES
RONJA
LITTLE DIAMOND RB
LISSARO VAN DE HELLE
LISSABON
MARQUESA
DIAMOND CHILD
DANCING DYNAMITE
BACCAROLE

Video's