Harmony

Formaat, hengstenuitdrukking en geweldige springkwaliteiten: Harmony bewees zich in het parcours telkens weer als grote belofte. In het 1.20 en 1.30 en in de hengstencompetities blonk hij uit door zijn elastiche bewegingen, waarbij de goed schakelende, functionele galoppade opviel voor dit springpaard van de toekomst.

Harmony verbeter duidelijk de kwaliteiten in beweging en type, wat zijn eerste nakomelingen inmiddels bewijzen. Zijn Kampioensveulens hebben de sjerpen al gedragen: als keuringskampioen in Brabant/Limburg en als nationaal kampioen in Ermelo.

Harmony heeft zijn naam niet voor niets. Maar liefst zes generaties internationale springpaarden komen in zijn afstamming harmonieus samen. Harley VDL won met de Ierse amazone Jessica Kuerten de VHO-trofee, Indoctro was met Ulrich Kirchhoff succesvol, routinier Eddy Macken reed de concorde-zoon Holland voor Ierland. Vervolgens krijgen we Triton, de Erdball xx-zoon uit de Rita-stam die sterk sprong onder Piet Raijmakers, dan de Farn-zoon nimmerdor onder Bert Romp en daarna nog eens de onovertroffen springpaardenmaker Joost onder Franke Sloothaak.

De moeders in de afstamming benadrukken de harmonie van sportvererving. Moeder Victory is een elitemerrie die naast haar fokkerijcarrière in het Z springt. Overgrootmoeder Iresfee is de bekende Triton-merrie die een aantal succesvolle nationale springpaarden op rij voortbracht, zoals de in het najaar van 2011 bij het KWPN goedgekeurde hengst Dortmund (v. Vigaro). Haar zuster bracht het Olympiade-paard Landknecht waarmee Bruno Chimirri voor Italië in Athene 2004 meedeed. En haar moeder Toverfee is de moeder van de hengst Dageraad, die in Nederland stabiele, goed presterende kinderen voortbracht en daarna in Amerika furore heeft gemaakt.

Dit alles resulteerde in de aankoop, in 2013, van Harmony door Leon Thijssen, die deze hengst voor het grotere werk ging opleiden. Harmony bleef bij zijn buitenlandse contacten niet onopgemerkt waardoor de hengst inmiddels zijn carrière succesvol voortzet in het 1.45 m onder Majid Solani (IRI).

Uit zijn beperkte aantal nakomelingen zijn er inmiddels een aantal die van zich laten horen. Harmony bracht o.a. de bonte, bij het AES goedgekeurde hengst Hiawatha (mv. Kings Quest) en de internationale springpaarden OBC Querly Anne (mv. Querleybet Hero) 1.30 nmet Armin Engelhardt, de eveneens 9-jarige Harrie (mv. Aramis Z), welke na een succesvolle carriëre onder Loewie Joppen (ZZ/1.35) nu inmiddels 1.45 loopt onder Antonia Alfonso (Ita), de pas 8-jarige Artezin (mv. Kashmir van Schuttershof) die internationaal 1.30 m loopt onder Brittany O'Bryant en Happynes (mv. Landgold) ZZ/1.30 int. onder Manon van Rixtel.

Fokker
fam. Burght
Lieshoutseweg 78a
5491 RR St. Oedenrode
Afstamming
Harley VDL x Indoctro
Geboortejaar
2008
Stokmaat
1.67 m
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

 

Aanvullende info

Alleen beschikbaar middels diepvriessperma

Pedigree

HARLEY VDL
preferent
HEARTBREAKER
preferent
NIMMERDOR
preferent
BACAROLE
ster
LARTHAGO
preferent prestatie sport-(spr)
CARTHAGO
DAISY IV
VICTORY
elite eptm prok
INDOCTRO
preferent
CAPITOL I
VANESSA VII H
ORCHIDEE FEE
ster preferent prestatie
HOLLAND
IRESFEE
ster prestatie

Video's