Hocus Pocus 111 Z.

Macht, afdruk en vermogen. De royaal ontwikkelde Hocus Pocus 111 Z betoverde met zijn getoonde gemak op de sprong en aanleg voor het hogere werk zowel publiek als jury tijdens de BWP-keuring. Hij treedt met deze eigenschappen in de hoefsporen van zijn imponerende, jonge vader Hermantico (v. Comme Il Faut). Deze in 2012 geboren hengst was als driejarige de beste tijdens het KWPN-verrichtingsonderzoek en wordt momenteel door Stal Van der Vleuten vakkundig opgeleid voor de internationale sport.

Bij Hocus Pocus 111 Z is de machtige Hermantico door fokker Harrie Theeuwes samengebracht met de merrie Elite de la Vie. Zij is een rechtstreekse dochter van Heartbreaker, waardoor we het zo gewenste bloed van deze wereldhengst zowel in de moeder- als vaderlijn bij Hocus Pocus terugzien. Elite de la Vie, een volle zus van de in Oldenburg gekeurde Halme de la Vie, gaf naast Hocus Pocus ook al twee internationale springpaarden. Allereerst de met Egyptenaar Abdel Saïd op 1.50m geklasseerde merrie Imke 111 (v. Der Senaat 111), die op haar beurt ook al een gekeurde hengst en internationaal springpaard gaf. Ten tweede kennen we van Elite de la Vie de Spartacus-nakomeling Sex Appeal 111 Z. Deze in 2011 geboren hengst is reeds op 1.45m-niveau geklasseerd met de Fransman Romain Potin.

Hocus Pocus’ grootmoeder Indira Ghandi van de Helle is vervolgens een rechtstreekse dochter van Almé, opnieuw zo’n bijzonder graag geziene hengst in de moederlijn. Indira gaf eerder drie goedgekeurde hengsten en de op 1.40m geklasseerde Passoa M. Eén generatie verder in deze van origine Hannoveraanse moederlijn zien we de merrie Fanny Girl Z (v. Ferdinand), moeder van de Zangersheide gekeurde Royaal Z (v. Ramiro Z).

Fokker
Harrie Theeuwissen
Vierselbaan 111
2240 Zandhoven
Afstamming
Hermantico x Heartbreaker
Geboortejaar
2016
Stokmaat
1.71 m
Goedgekeurd voor

BWP 3e fase.

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 550,-
Dekgeld Totaal
€ 800,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

Sterrebos 7

5491 TL  Sint Oedenrode

www.arjanbekkers.nl

Pedigree

HERMANTICO
COMME IL FAUT
CORNET OBOLENSKY
RATINA Z
CHIQUITITA 13
COLBERT GTI
CIRA BE
ELITE DE LA VIE
HEARTBREAKER
NIMMERDOR
BACAROLE
INDIRA GHANDI VAN DE HELLE
ALME
FANNY GIRL Z