I'm Special de Muze

I’m Special de Muze is uniek op alle vlakken. Ten eerste op vlak van zijn afstamming: vader Emerald won onder Harrie Smolders onder meer de Wereldbeker van Washington 2015, de Nations Cup van Falsterbo 2015, de Nations Cups van Aken en Gijon 2013, de GP van Bordeaux in 2018. I’m Special de Muze’s moeder Walnut de Muze won onder Harrie Smolders overal ter wereld Grote Prijzen en landenwedstrijden, zoals in Madrid, Dublin, Doha, Wellington, Mechelen en Calgary. De moederlijn gaat verder terug op stammoeder Qerly Chin. 

Zijn eigen sportieve carrière beleefde I’m Special voornamelijk onder het zadel van Zoï Snels. In 20105 won hij de GMB-competitie voor zes- en zevenjarigen in Drachten en in dat zelfde jaar won hij het Hengstenspringen op Indoor Brabant. In zijn verdere internationale carrière leverde dat onder meer winst op in een 1.50m-proef in Neumünster en begin 2019 nog een tweede plaats in het 1.45m op CSI Gent.

Zijn vooralsnog jonge nafok lijkt evenwel nog beter te gaan doen. I'm Special de Muze scheert dan ook hoge toppen als fokhengst. Op de HorseTelex-ranking over 2021 is hij met voorsprong de jongste hengst met meer dan tachtig nakomelingen die actief waren in de internationale springsport. Uit zijn eerste jaargang, geboren in 2012, springen Matcho van de Mishagen, Mr. Jones en Mega Special DC al op niveau 1.50m. Heel wat andere jonge I’m Special de Muze-nakomelingen staan intussen reeds te trappelen om die prestaties minstens te evenaren en veel topruiters hebben een beloftevolle I'm Special-nakomeling in hun stallen staan.

 

Fokker
Brabander, de
Galgstraat 17
9100 Sint. Niklaas
Afstamming
Emerald van 't Ruytershof x Nabab de Reve
Geboortejaar
2008
Stokmaat
1.71 m
Goedgekeurd voor

BWP, Oldenburg, KWPN, Hannover

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 1.000,-
Dekgeld Totaal
€ 1.250,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

Aanvullende info

Hengst staat bij Team Nijhof in Geesteren. Verzendkosten worden doorberekend.

Pedigree

EMERALD
DIAMANT DE SEMILLY
LE TOT DE SEMILLY
VENISE DES CRESLES
CARTHINA Z
CARTHAGO
TANAGRA 'S' VAN HET DAROHOF
EXQUIS WALNUT DE MUZE
NABAB DE REVE
QUIDAM DE REVEL
MELODIE EN FA
QERLY CHIN
CHIN CHIN
KERLY

Video's