Indian Gold

Als een ware professor doorlliep Indian gold het KWPN-verrichtingsonderzoek, dat hij met lieft 84,5 punten als beste van zijn klasje afsloot. De getoonde evenwichtigheid en constantheid waren opvallend te noemen voor een paard van zijn leeftijd. Het is niet voor niks dat die prachtige 9 voor instelling op zijn cijferlijst prijkte en hetzelfde kan gezegd worden over de rijdbaarheid van Indian Gold. Een paard met zo veel balans van nature en zo'n makkelijk, atletisch lichaam is een droom voor iedere ruiter. We zagen het nogmaals tijdens zijn presentatie op de KWPN Hengstenkeuring, die voor ruiter Jesper Romp nog wel een paar hindernissen langer had mogen duren. Hengstenkeuirngscommissielid Hester Klompmaker bevestigde: Ïndian Gold heeft veel overzicht,  springt mooi met de schoft omhoog en is zeer makkelijk te rijden". Met dergelijke eigenschappen kan Indian Gold veel toevoegen aan de fokkerij.

Hij brengt tevens bewezen, internationale sportgenen met zich mee. Vader Cassini Gold is een jonge Holsteiner hengst, op internationaal 1.45 m- niveau geklasseerd en zelf een zoon van de legendarische Cassini I. Moeder Naomi, een dochter van de eveneens legendarische Holsteiner contender, gaf naast Cassini Gold ook de 1.60 m GP-paarden Caretina de Joter (Edwina Tops-Alexander) en Cambio van de Helle (Paige Johnson).

De moederlijn van Indian gold sluit hier heel mooi op aan. Moeder S Zarah is volgens de filosofie van Stal Roelofs gefokt. De Germus R-dochter gaf naast Indian Gold twee internationaal geklasseerde nakomelingen. Ze treedt met dit alles inde hoefsporen van haar eigen moeder Zarah (v. Rebel I Z). Deze grootmoeder van Indian Gold staat te boek als moeder van het 1.60 m GP-paard Laurin Holstein (Gaby Salick) en de KWPN-gekeurde hengsten Zahros R en Rash R. De laatste kennen we als vader van jeroen Dubbeldams SFN Zenith N.O.P.

 

Afstamming
Cassini Gold x Germus R.
Geboortejaar
2013
Stokmaat
1.65 m
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 750,-
Dekgeld Totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

Sterrebos 7

5491 TL  Sint Oedenrode

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

**  Sperma 1 dag voor levering bestellen i.v.m. locatie hengst!  **

Pedigree

CASSINI GOLD
CASSINI I
CAPITOL I
WISMA H
NAOMI XXXII
CONTENDER
erkend
GLOCKE
S.ZARAH 11
preferent prestatie
GERMUS R
JOOST
preferent
ZERMIE
ster prestatie
ZARAH
REBEL I Z
RAHEL