Kaiman

Hij liep al mee in de kampioensring op de KWPN-hengstenkeuring, maar onder het zadel doet Kaiman er nog een schepje bij bovenop. Dat resulteerde in een geweldig rapport voor het KWPN-najaarsonderzoek 2019: met 84 punten werd hij daarmee derde van de test. Voor alle onderdelen kreeg hij maar liefst een 8,5, op de stap na hier kreeg hij een 8 voor.

Kaiman heeft de looks: sterk gebouwd, een prachtig front, prachtig exterieur en een diepzwarte kleur. Hij heeft de bewegingen: zuiver, actief, lichtvoetig, elastisch, in balans en met heel veel zelfhouding. En niet onbelangrijk: een instelling om u tegen te zeggen. Gefocust op zijn ruiter en bijzonder werkwillig.

Vader Dark Pleasure was succesvol in de Lichte Tour onder het zadel van Femke de Laat. Vervolgens werd hij verkocht naar de USA. Dark Pleasure voerde tweemaal de gewaardeerde genen van de olympische dressuurhengst Ferro. Van moederskant voert Kaiman de genen van twee andere grootheden in de Europese dressuurpaarden fokkerij: Gribaldi en Krack C, die zelf ook op het allerhoogste niveau presteerden.

Kaiman’s moeder Franciska, een royale elitemerrie van Gribaldi, is een volle zus van het Lichte Tour-paard Eye Catcher en een halfzus van het ZZ-zwaar dressuurpaard Geronimo (v. Tango) en de ZZ-Licht geklasseerde Corne Black (v. Painted Black). Uit dezelfde familie komen de KWPN-hengsten Redford en Foundation.

Kaiman is een eerlijke, betrouwbare, sympathieke hengst met een goede tot zeer goede instelling. Hij heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte. De draf is lichtvoetig en goed tot zeer goed van ruimte en souplesse. De galop heeft goede ruimte en een goede tot zeer goede beentechniek. Kaiman beweegt met zeer veel zelfhouding, een goede balans en beschikt over veel souplesse. Hij heeft veel tot zeer veel aanleg als dressuurpaard en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Kaiman kan bewegingstechniek, schakelvermogen, rijdbaarheid en instelling aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen

Afstamming
Dark Pleasure x Gribaldi
Geboortejaar
2015
Stokmaat
1.67 m
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld Gust
€ 350,-
Dekgeld Dracht
€ 600,-
Dekgeld Totaal
€ 950,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

Sterrebos 7

5491 TL  Sint Oedenrode

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

** Indien inseminatie plaats vind via ons station, zullen er geen verzendkosten in rekening worden gebracht.**

Stap  8

Draf  8,5

Galop  8,5

Souplesse 8,5

Houding en Balans  8,5

Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8,5

Aanleg als dressuurpaard 8,5

Pedigree

DARK PLEASURE
UFO
METALL
JUFEERA
ster
WILD PLEASURE
elite preferent ibop-(dr) prok
JAZZ
preferent
LEANDRA
preferent
FRANCISKA
elite preferent ibop-(dr) d-oc
GRIBALDI
preferent
KOSTOLANY
GONDOLA II
VREDINA
ster prestatie
KRACK C
FABIOLA
ster preferent

Video's