Kalle

Met achtereenvolgens Clinton, Stakkato, Concorde, Polydor en Ramiro Z treffen we bij Kalle een unieke opeenstapeling van stempelhengsten aan. Kalle’s vader Clinton kwam in 2017 spijtig te overlijden. De nalatenschap van deze machtige schimmelhengst, die tot op olympisch niveau succesvol was, is voor de fokkerij enorm. Clinton gaf al een hele reeks springtoppers en stond daarnaast aan de basis van heuse vaderlijnen dankzij zonen als Eldorado van de Zeshoek en natuurlijk Cornet Obolensky.

Bij Kalle is Clinton gecombineerd met een van de opvallendste moederlijnen uit de KWPN-fokkerij. Moeder Dorkas is een dochter van de kleine Hannoveraanse grootheid Stakkato en is tot op 1.30m-niveau geklasseerd. Grootmoeder Okra is een dochter van de preferente KWPN’er Concorde en gaf al eerder de op 1.45m geklasseerde en gekeurde Waldo (v. Tolano van ’t Riethof). Daarnaast is Okra een volle zus van Ragnus, die we in de sport kenden onder de naam Eurocommerce Seattle (Gerco Schröder). We komen daarmee uit bij de bekende merrie Ragna II (Polydor x Ramiro Z). In combinatie met Concorde gaf zij ook nog Palm Sunday (Aaron Vale), eveneens eerder actief op het allerhoogste niveau, en Trotyl (Luca Inselvini), geklasseerd op 1.45m. In combinatie met andere hengsten gaf Ragna II nog meer opvallende springpaarden, waaronder de tot 1.50m-niveau actieve Emo (v. Vleut).

Al deze paarden zijn fokproducten van de familie Wolters-Ongering, KWPN Fokkers van het Jaar 2014. Dat geldt ook voor toekomsttroef Kalle. Hij verloochende zijn afkomst niet tijdens de BWP hengstenkeuring, waar hij nogmaals een bevestiging van zijn aanleg gaf.

Fokker
W.J. en A.H.A. Wolters en H.C.C.M. Ongering
Zijlvesterweg 14
9746 TG Groningen
Afstamming
Clinton x Stakkato
Geboortejaar
2015
Stokmaat
1.65 m
Goedgekeurd voor

BWP

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 500,-
Dekgeld Totaal
€ 750,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij den Hoorn

 

Aanvullende info

Graag bestellen voor 09.00 uur.

Pedigree

CLINTON
CORRADO I
COR DE LA BRYERE
SOLEIL
URTE
MASETTO
OHRA
DORKAS
STAKKATO
SPARTAN
PIA
OKRA
CONCORDE
RAGNA II

Video's