Louis ter Kwincke

Louis ter Kwincke wist in korte tijd naam te maken op zowel de BWP- als KWPN-hengstenkeuring. Beide malen overtuigde de royale, donkerbruine hengst met zijn lichtvoetige galoppade en sterk ondertredende achterbeen in draf. Tijdens de KWPN Stallion Show was er zelfs een plek in de kampioenskeuring voor hem gereserveerd!

Naast zijn opvallende verrichting spreekt de bloedopbouw van Louis ter Kwincke zeer tot de verbeelding. Moeder D’Eerd ter Kwincke is een elitemerrie van dressuurfenomeen Damon Hill NRW. Deze Donnerhall-zoon was onder Helen Langehanenberg wereldbekerwinnaar, de nummer twee van de WEG in Caen en de hoogst scorende Duitse dressuurhengst ooit in de Grand Prix. Tijdens het genoemde WK in Caen liep Damon Hill onder meer tegen Glock’s Johnson TN. Dezelfde Johnson, die zo succesvol was op het EK in Aken met Hans Peter Minderhoud en als preferente KWPN-hengst door het leven gaat, is een halfbroer van Louis’ moeder D’Eerd ter Kwincke. Beide zijn namelijk gefokt uit de bekende merrie Roxane (Flemmingh x Sultan), die vanwege haar eigen prestaties en die van haar nafok de predicaten elite, sport dressuur, preferent en prestatie draagt.

Met de genen van Damon Hill en Johnson verenigd, heeft Louis ter Kwincke alleen al van moederszijde de nodige Grand Prix-inbreng meegekregen. Zijn gehele bloedvoering maakt hem nog eens extra interessant voor de dressuurfokkerij. Vader van Louis ter Kwincke is immers Easy Game, die als bewezen Trakehner-hengst te boek staat. De op Lichte Tour-niveau geklasseerde Easy Game is een nakomeling van de preferente Grand Prix-leverancier Gribaldi. Beide hebben op basis van hun fokkerijprestaties de elitestatus verworven bij het Trakehner Verband. Beroemd is Easy Game’s zoon Millennium, die al meer dan dertig gekeurde zonen gaf, waaronder diverse kampioenshengsten

Fokker
A.J.L. Slippens
de Laren 6
5469 PH Erp
Afstamming
Easy Game x Damon Hill
Geboortejaar
2016
Stokmaat
1.76 m
Goedgekeurd voor

BWP, KWPN aangewezen verrichtingsonderzoek

Sperma beschikbaar
Diepvries
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

Sterrebos 7

5491 TL  Sint Oedenrode

0620006847 / 06-42681862

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

Indien inseminatie via ons station plaatsvind zullen er geen verzendkosten worden doorberekend.

 

Voldoet aan alle gezondheidseisen van KWPN.

WFFS vrij.

DO-C 102

Pedigree

EASY GAME
GRIBALDI
preferent
KOSTOLANY
GONDOLA II
EVITA XII
ster preferent prestatie
SCHWADRONEUR
ELICA
D'EERD TER KWINCKE
elite eptm prok d-oc
DAMON HILL
erkend
DONNERHALL
erkend
ROMANZE
ROXANE
elite preferent prestatie sport-(dr) d-oc
FLEMMINGH
preferent
CATHARIN
keur preferent

Video's