O'Bailey van het Brouwershof

Van wat goed is, heb je nooit genoeg. Als interessante, rechtstreekse nakomeling van Darco werd de met vermogen en afdruk springende O’Bailey van het Brouwershof dan ook met open armen ontvangen door de keuringscommissie van het BWP-stamboek. Waar immers zou de Belgische fokkerij zijn zonder deze legendarische hengst? Jarenlang voerde Darco de wereldranglijst aan als beste springpaardenleverancier en zijn invloed is zowel in de (top)sport als fokkerij uniek en tijdloos te noemen. Als we Darco tot Belgische Hengst van de Eeuw mogen bestempelen, gaat hetzelfde op voor Opaline des Pins bij de fokmerries. Bijna al haar nakomelingen liepen internationaal en vijf zonen staan als gekeurde hengst én Grand Prix-springpaard te boek. Hiervan namen Tresor d’Opaline, Quintus en Jus de Pomme deel aan de Olympische Spelen, waarvan de laatste in 1996 zelfs twee gouden medailles mee naar huis nam vanuit Atlanta.

Een van de dochters van Opaline is de merrie Topaline, die we in de rechtstreekse moederlijn van O’Bailey van het Brouwershof terugzien. Topaline (v. Major de la Cour) liep zelf internationaal op 1.40m-niveau en gaf diverse goed springende nakomelingen. Bij O’Bailey’s grootmoeder Eline werd Topaline gecombineerd met de goed fokkende, internationale sporthengst Chatman. O’Bailey’s nog relatief jonge moeder Hermeline van de Caatshoeve is op haar beurt dochter van een andere Holsteinse international: Contact van de Heffinck. Hij presteerde succesvol met de Duitser Toni Hassmann (onder meer derde in de Grote Prijs van Dortmund) en timmert nu in de fokkerij aan de weg, met diverse nakomelingen op 1.60m-niveau.

O’Bailey van het Brouwershof staat zelf aan het begin van een veelbelovende carrière. De duidelijk met de juiste instelling gezegende hengst trapte deze af met opvallende prestaties bij de vierjarigen in de Belgische hengstencompetitie en ontwikkelt zich momenteel uitstekend op landelijk niveau onder Linn Kvernes.      

Afstamming
Darco x Contact vd Heffinck
Geboortejaar
2014
Stokmaat
1.68 m
Goedgekeurd voor

BWP, A.E.S.

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 600,-
Dekgeld Totaal
€ 850,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

Aanvullende info

Graag bestellen voor 09.00 uur.

Pedigree

DARCO
LUGANO VAN LA ROCHE
LUGANO I
ADLERFLUT
OCOUCHA
CODEX
LATOUCHA
HERMELINE VAN DE CAATSHOEVE
CONTACT VAN DE HEFFINCK
CONCEPT
MS FRANZISKA
ELINE
CHATMAN
TOPALINE

Video's