Poker de Mariposa

Een absolute eyecatcher binnen de bijzonder sterk ogende P-jaargang van het BWP-stamboek. Dat kunnen we nu al zeker zeggen van Poker de Mariposa. De machtige voshengst kwam al sterk voor de dag tijdens de tweede fase van de BWP-hengstenkeuring en imponeerde vervolgens onder het zadel in de derde fase. Poker de Mariposa toonde zich gretig op het hout, knalde van de vloer en bracht met zijn ongekende vermogen enthousiasme teweeg bij de aanwezigen. Hieronder de keuringscommissie, die hem vol overtuiging tot reservekampioen uitriep. Momenteel vervolgt Poker de Mariposa zijn opleiding onder Zoï Snels. Ook in de Belgische hengstencompetitie wist het jonge toptalent te overtuigen.

Deze aangeboren kwaliteiten zijn bij Poker de Mariposa een logische optelsom. Alleen al de vadercombinatie Nabab de Rêve x Berlin verklaart een en ander. Beide hengsten excelleerden in de sport, wonnen medailles op kampioenschappen en drukken hun kwaliteiten sterk door in de fokkerij. Bijzonder interessant is vervolgens Pokers nog jonge moeder Ilena de Mariposa. Zij loopt al op 1.50m-niveau onder de Franse amazone Felicie Bertrand en werd onder meer 2e in de Grote Prijs van Vilamoura.

Dat klinkt allemaal al als een klok en dan moet het mooiste nog komen. De grootmoeder van Poker is immers de fenomenale Flora de Mariposa. Een van de beste zo niet dé beste nakomeling van de sterk fokkende For Pleasure en een ware wereldtopper met Pénélope Leprevost. De opsomming van hun hoogtepunten is lang en bevat onder meer olympisch teamgoud in Rio, teamzilver op het WK in Caen en een individueel vierde plaats op het EK in Aken, met daarnaast overwinningen in de wereldbekers van Lyon en Oslo en tweede plaatsen in de Grote Prijzen van La Baule en Hickstead. Pokers overgrootmoeder Adeline gaf ook nog de op 1.60m geklasseerde Hermes de Mariposa en in de vierde generatie komen we nog de merrie Quirinal tegen. Deze dochter van oud-wereldkampioen Quito de Baussy is moeder van de internationale topmerrie Trezebees (v. Cash), op haar beurt moeder van Cantinero (v. Cento), het voormalige toppaard van Henrik von Eckermann. 

 

Afstamming
Nabab de Reve x Berlin
Geboortejaar
2015
Stokmaat
1.71 m
Goedgekeurd voor

BWP

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 850,-
Dekgeld Totaal
€ 1.100,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

Aanvullende info

Hengst staat gestationeerd bij Team Nijhof in Geesteren. Verzendkosten worden doorberekend.

Pedigree

NABAB DE REVE
QUIDAM DE REVEL
JALISCO B
DIRKA
MELODIE EN FA
ARTICHAUT
CARAVELLE
ILENA DE MARIPOSA
BERLIN
CASSINI I
ESTIA
FLORA DE MARIPOSA
FOR PLEASURE
ADELINE

Video's