Q'Chacco Blue van Essene

Bij het streven naar het beste prestatiebloed voor fokkers, mag een opvallende nakomeling van Chacco-Blue niet ontbreken in de collectie. Q’Chacco Blue van Essene voldoet aan dit gewenste plaatje. Het goed ontwikkelde, jonge talent behoorde met zijn opvallende verrichting tot de smaakmakers van de BWP-keuring en brengt met zijn achtergrond bijzonder veel prestatiegenen mee.

Vader Chacco-Blue is natuurlijk de onbetwiste nummer 1 van de wereldranglijst voor beste springpaardenverervers. Vorig jaar wist een ongekend aantal van 170 van zijn nakomelingen FEI-rankingpunten te behalen in de topsport. Bekende nazaten van Chacco-Blue zijn cracks als Explosion W (Ben Maher), Chacco Kid (Eric Lamaze), Chacco’s Son (Maurice Tebbel), Chaqui Z (Shane Sweetnam) en VDL Groep Miss Untouchable (Leopold van Asten). Doordat Chacco-Blue zelf in 2012 onverwacht kwam te overlijden is zijn sperma zeer schaars geworden en zijn opvallende jonge nakomelingen zelfs exclusief te noemen.

Naast zijn beroemde vader heeft Q’Chacco Blue van Essene de genetisch hoogwaardige Folie van Essene als moeder. Zij is een dochter van stempelhengst Nonstop, ambassadeur bij het BWP en misschien wel de best fokkende zoon van Darco. Folie’s eerste nakomeling, de merrie Jolie van Essene (v. Contefino), is reeds internationaal geklasseerd en loopt onder Mohammed Hassan Alhadi uit Saoedi-Arabië. Q’Chacco’s grootmoeder Sari van Essene (Gotthardsen x Pachat II) bracht liefst vier internationaal geklasseerde nakomelingen. De bekendste is Extra van Essene. Deze BWP-gekeurde zoon van Diamant de Semilly loopt al vele jaren op het hoogste niveau en komt momenteel uit onder de Ier Darragh Kenny. Een van de andere internationale nakomelingen van Sari is Hacco Blue van Essene, als nakomeling van Chacco-Blue zeer nauw verwant aan Q’Chacco. Uit deze Belgische sportstam kennen we ook nog Why Not van Essene (1.60m) en H. Blue Boy van Essene (1.50m).     

Afstamming
Chacco Blue x Nonstop
Geboortejaar
2016
Stokmaat
1.69 m
Goedgekeurd voor

BWP 3e fase.

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 600,-
Dekgeld Totaal
€ 850,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

Pedigree

CHACCO-BLUE
CHAMBERTIN
CAMBRIDGE
DESIREE VII
CONTARA
CONTENDER
GODAHRA II
FOLIE VAN ESSENE
NONSTOP
DARCO
GLORCA VAN HET SCHUTTERSHOF
SARI VAN ESSENE
GOTTHARDSEN
NIKITA VAN ESSENE

Video's