Qlassic Bois Margot

Formaat, vermogen, instelling en een groot hart. Qlassic Bois Margot is zo’n typische Franse topper die dat met zich meebrengt waar we in de fokkerij behoefte aan hebben. We kennen de zoon van L’Arc de Triomphe vooral als een vijfsterren crack onder Simon Delestre, de voormalige nummer 1 van de wereld. In de lage landen hebben we al diverse keren kennis mogen maken met de kwaliteiten van de machtige Qlassic Bois Margot. Hij won de wereldbeker van Mechelen en wist tot tweemaal toe een tweede plaats te behalen in de GCT van Valkenswaard. Winnen deed de donkere Selle Français hengst op vijfsterrenniveau nog in de Grote Prijs van Bordeaux en daarnaast eindigde hij als tweede en een keer als derde in de prestigieuze GP van Genève. Jarenlang behoorde hij met zijn berijder tot de steunpilaren van het sterke Franse team. Dat leverde in 2014 de zilveren teammedaille op tijdens de WEG in Caen en in 2013 de zege in de FEI Nations Cup Finale te Barcelona. Vanaf dit jaar is de inmiddels ook door het KWPN erkende geweldenaar via de DSC-Group voor onze fokkers beschikbaar. 

De genetische basis van het hierboven genoemde succes is vooral ook toe te schrijven aan de sterke Franse moederlijn van Qlassic Bois Margot, welke de springsport en -fokkerij royaal voorzien heeft van Grand Prix-paarden en gekeurde hengsten. Veel hiervan komt samen in Qlassics moeder Decibelle du Roc. Zij is allereerst een dochter van de legendarisch Galoubet A, die we ook kennen als vader van Baloubet du Rouet en Quick Star. Naast Qlassic Bois Margot heeft zij ook de bij het SF gekeurde Kodac du Roc gebracht en is zij een halfzus van het 1.60m-paard Horizon du Roc. Haar volle zus Calypso du Roc gaf daarnaast de 1.60m geklasseerde hengsten Quarnak de Longpre en Quat de Longpre. Uit deze moederlijn komen verder onder andere ook de 1.60m-paarden Lavalette Leamax, Oreade Des Dames en Poker Des Dames.

Afstamming
L'Arc de Triomphe x Galoubet A
Geboortejaar
2004
Stokmaat
1.74 m
Goedgekeurd voor

AES, KWPN, Zangersheide, SF, Holstein.

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 1.150,-
Dekgeld Totaal
€ 1.400,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

Sterrebos 7

5491 TL  Sint Oedenrode

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

Hengst staat in Frankrijk. Verzendkosten worden doorberekend (105,-- per zending). Bij bestelling dienen volledige merriegegevens als het adres van de eigenaar bekend te zijn. Informeer naar de vaste leverdagen.

Pedigree

L'ARC DE TRIOMPHE
LANDOR S
LANDADEL
FUREIDA II
PRAELUDIUM
PILOT
GYBSI
DECIBELLE DU ROC
GALOUBET A
ALME
VITI
SOURCE D'ESPOIR
DOUBLE ESPOIR
COQUETTE

Video's