Racoon

Bij deze zwarte, goed ontwikkelde eyecatcher zien we vanuit de vader- en moederlijn niet alleen twee geweldige Nederlandse prestatiestammen samenkomen, maar ook een opvallend aantal bewezen Grand Prix-stempelhengsten.

Zo is moeder Sarina (ster, preferent, prok) een dochter van de Duitse fokkerijlegende De Niro. Sarina gaf eerder al diverse opvallende keuringspaarden, het ZZ-Licht paard Rhodi en is grootmoeder van het internationale juniorenpaard Eye Catcher (Marie Bauer). De moeder van Sarina is de beroemde Barina (v. Sultan). Deze stammerrie van Willy Wijnen, KWPN Dressuurpaardenfokker van het Jaar 2019, staat aan de basis van een ongekende nalatenschap in de sport en fokkerij. Ze gaf rechtstreeks het Grand Prix-paard Tarina (Katja Gevers) en diverse paarden op ZZ-Zwaar en ZZ-Licht niveau. Barina staat tevens te boek als grootmoeder van de KWPN-gekeurde, tweevoudig Pavo Cup-winnaar Imposantos (Bart Veeze) en de KWPN-gekeurde, Zware Tour-geklasseerde Tolando. Via haar dochter Untouchable (1.55m met Leon Thijssen) voorzag Barina de internationale springsport ook van de fenomenale Explosion W (Ben Maher). Uit haar verdere nafok kennen we nog de Zware Tour-paarden Erina (Thamar Zweistra) en Evander (Sarah Daehnert), en een generatie verder terug komen we in deze lijn het bekende Grand Prix-paard Ideaal (o.a. Sven Rothenberger) tegen.

Racoons talentvolle vader Hero doet vervolgens eveneens een stevige Grand Prix-duit in het zakje. Deze aansprekende, BWP-gekeurde hengst die zelf inmiddels Prix St. George start, is een nakomeling van de preferente Grand Prix-crack Johnson (Hans Peter Minderhoud), zelf een zoon van stempelhengst Jazz. Hero’s moeder Saranka V brengt op haar beurt het zo gewilde Grand Prix-bloed van Ferro én is een volle zus van het Belgische Grand Prix-paard Aranco V (Isabel Cool). Uit deze pure prestatielijn zien we ook het Grand Prix-paard Raranko, diverse Lichte Tour-paarden en het bekende springpaard Varanka SFN (Timothy Hendrix) verschijnen.

 

Fokker
A.M.J.M. Bekkers
Sterrebos 7
5491 TL Sint Oedenrode
Afstamming
Hero x De Niro
Geboortejaar
2017
Stokmaat
1.70 m
Goedgekeurd voor

BWP 

Sperma beschikbaar
Geen van beide
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

Sterrebos 7

5491 TL  Sint Oedenrode

06-20006847 / 06-42681862

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

Indien inseminatie via ons station plaats vindt zullen er geen verzendkosten in rekening worden gebracht.

 

Voldoet aan alle gezondheids eisen van het KWPN. 

WFFS vrij.

DO-C 104

Pedigree

HERO
prok d-oc
JOHNSON
preferent
JAZZ
preferent
ROXANE
elite preferent prestatie sport-(dr) d-oc
SARANKA V
elite preferent prok
FERRO
preferent
BARANKA
keur preferent prestatie
SARINA
ster preferent prok
DE NIRO
erkend
DONNERHALL
erkend
ALICANTE B
BARINA
keur preferent prestatie sport-(dr)
SULTAN
keur
OLGARINA
ster

Video's