Sammy Boy van 't Langeriethof

Sammy Boy van ‘t Langeriethof voert top prestatiebloed. Het start bij zijn vader, Stolzenberg. Deze zoon van de topvererver Stakkato werd in Hannover gelauwerd als ‘Hengst des Jahres 2019’. Bij zijn goedkeuring was Stolzenberg de beste springhengst en vervoegde hij in de hoedanigheid van reservekampioenhengst het Landgestüt Celle. Onder het zadel van Joachim Winter boekte Stolzenberg meer dan 80 zeges, van klasse A tot S. Stolzenberg ontpopte zich tot een leverancier van excellente springpaarden. Hij leverde een waslijst springpaarden uit het internationaal 5*-circuit, zoals Gain Line (5*, Pénélope Leprevost en Simon Delestre), Sportsmann S (5*, Michael Jung), Salomon (5*, Maikel van der Vleuten), BSC Skipper (5*, Holger Wulschner), Salt’n Peppa (Jodie Hall McAteer) en Hello Shelby (Scott Brash). Stolzenberg vererft vermogen, hardheid en de wil om te presteren.

Sammy Boy is ook langs moederszijde interessant gefokt. Zijn moeder, Cadorja, is een dochter van Cador, een Catoki-zoon waarmee Hendrik Sosath heeft gepresteerd in de internationale springsport, tot en met vijfsterren-niveau. De nakomelingen van Cador zijn doorgaans zeer modern, hoogbenig en exterieurmatig correct. De vader van Cador schitterde op het allerhoogste niveau en bekleedt de 24e plaats in de WBFSH-ranglijst van de beste springpaardenverervers ter wereld. Cadorja’s grootmoeder, Sanja, maakt het plaatje compleet. Zij presteerde op 1m40-niveau.

Sammy Boy van ’t Langeriethof is een zeer moderne, hoogbenige hengst met veel uitstraling en een gouden karakter. Op de sprong laat deze veelbelovende hengst een super voorbeentechniek, vermogen, een goede instelling en veel voorzichtigheid zien. In de hengstencompetitie staan tot dusver al 2 foutloze manches achter zijn naam, met Dries Goossens in het zadel. De hengst heeft alles in zich om het waar te maken.

 

 

Afstamming
Stolzenberg x Cador
Geboortejaar
2018
Stokmaat
1.71 m
Goedgekeurd voor

A.E.S.

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 600,-
Dekgeld Totaal
€ 850,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

Indien inseminatie via ons station plaats vindt zullen er geen verzendkosten worden doorberekend.

Pedigree

STOLZENBERG
STAKKATO
SPARTAN
PIA
SANCERRE
SANDRO
DUCHESSE
CAMIRA S 3
CADOR
CATOKI
LADY HEIDA II
RONJA
RAMIRO'S BOY
SANJA