Uncanto di Villagana

De in Italië gefokte Uncanto di Villagana is met de nog jonge Belgische amazone Rachel Steffen opvallend sterk onderweg in de internationale springsport. Uncanto behaalde eind 2017 een derde plaats in de CSI3* 1.60m Grote Prijs van Luik en stond kort daarvoor ook al derde in het CSI3* van Moorsele. Tijdens Jumping Mechelen volgde nog een tweede plaats in de ‘Sires of the World’ en alsof het de normaalste zaak van de wereld is zette de imponerend springende hengst deze lijn begin 2018 voort, met vierde plaatsen in de Grote Prijzen van Opglabbeek en Gent. Uncanto di Vallagana blinkt duidelijk uit in consistentie. Hij behaalde alleen al afgelopen indoorseizoen een ongekend moyenne. Tot het moment van schrijven liep hij 23 internationale rubrieken en bleef liefst 18 keer foutloos! 13 keer moest er vervolgens nog een barrage of tweede fase worden gesprongen en 11 keer noteerde hij opnieuw een nulrit.

Van een dergelijke wedstrijdinstelling en springintelligentie kunnen we nooit genoeg hebben in de fokkerij. En gezien Uncanto’s pedigree is hier geen sprake van een toevalstreffer. Vader Canturo (v. Cantus) beschikte in de sport over dezelfde eigenschappen. Hij nam met de Braziliaan Bernardo Alves deel aan de Olympische Spelen van 2004 en de WEG van 2006 en won overal rubrieken, waaronder in Aken en op Spruce Meadows. Hij staat ook te boek als een uitzonderlijke vererver met nakomelingen als Good Luck, Canturano en Can Ya Makan.

De moederlijn van Uncanto di Villagana loopt eveneens over van de sportgenen. Moeder Quivi di Villagana is een dochter van de invloedrijke Acord II en haar halfbroer Ipsilon di Villagana (v. Darco) sprong zelf op 1.60m-niveau met Hans-Jörn Ottens. Grootmoeder Vilneuve de la Tif is op haar beurt de halfzus van Elisco de Gamet (v. Jalisco B), die ook op het hoogste niveau actief was. Uit deze Franse moederlijn komen zelfs vele 1.60m-paarden, zoals Safari d’Auge, Pirate Andalou, Uris de la Roque, Sherkan d’Amaury, Quejetaime, Caruso Z CH, Florie du Moulin, Shiva d’Amaury en Florin du Murier.

 

Afstamming
Canturo x Accord II
Geboortejaar
2005
Stokmaat
1.69 m
Goedgekeurd voor

BWP en SWB

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 750,-
Dekgeld Totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

 

Aanvullende info

Indien mogelijk graag zo vroeg mogelijk bellen, of indien mogelijk 1 dag van te voren.

Pedigree

CANTURO
CANTUS
CALETTO I
MONOLINE
FARA
CALANDO I
ULARA II
QUIVI DI VILLAGANA
ACORD II
AHORN Z
RIBECKA
VILNEUVE DE LA TIF
PRINCE IG'OR X
ORCHIDEE OCEANE

Video's