Cicero de Umme

Cicero de Umme, de opvallende verschijning van de NRPS hengstenkeuring.

Hij werd geroemd om zijn zeer goede stap en zeer goede draf, waarbij hij in beweging een mooie zelfhouding heeft met een fraaie schoudervrijheid. Cicero de Umme kreeg van de foktechnische commissie van het NRPS een zeer hoge aanbeveling. 

Hij is een nakomeling van topvererver FS Champion de Luxe. De prestaties van zijn nakomelingen zijn indrukwekkend. Hij is vader van meer dan 100 goedgekeurde zonen en 100 Staatspremiemerries en daarnaast zijn er vele nakomelingen succesvol in de sport. Zelf loopt hij FEI Dressuur.

De moeder van Cicero de Umme is de Preferente merrie Noortje van de Beekerheide. Zij is moeder van een aantal opvallende nakomelingen in de sport en tevens moeder van de NRPS goedgekeurde hengst Phoenix van de Beekerheide.  Noortje van de Beekerheide is de volle zus van de FEI dressuurpony Navarone van de Beekerheide van Rowena Weggelaar en de merrie  Nina van de Beekerheide (Keur, Prestatie-sport) welke onder het zadel van Demy Kurstjens in het A-kader dressuur heeft gelopen. Nina is tevens de moeder van de NRPS goedgekeurde hengst  His Royal Badness DK die zojuist Nederlands Kampioen is geworden in de klasse Z2 en inmiddels al diverse internationale topklasseringen heeft gelopen. Grootmoeder van Noortje is de uitzonderlijke dubbel Prestatie-fok en Preferente merrie Coco Valrosa. Zij is de moeder van in totaal drie FEI dressuurpony's, drie Z-springpony's en een goedgekeurde hengst.

Cicero de Umme is eerder dit jaar ook goedgekeurd voor Hannover.

Fokker
G. Schuttert
Balkerweg 26
7731 RZ Ommen
Afstamming
FS Champion de Luxe x Neptune van de Beekerheide
Geboortejaar
2021
Stokmaat
1.48 m
Goedgekeurd voor

Hannover, NRPS

Dekgeld Gust
€ 200,-
Dekgeld Dracht
€ 250,-
Dekgeld Totaal
€ 450,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

Pedigree

FS Champion de Luxe
FS Cocky Dundee
Cocky Dundas XX
Blokland's Sheila
Stb-K.
FS Golden Fleur
Staatsprämienstute
Golden Dancer
Petit Fleur
Noortje van de Beekerheide
Stb Preferent
Neptune van de Beekerheide
Stb keur Prestatie sport & Fok, Preferent
Noël van de Steegeind
Stb Prestatie-sport
Erika
Stb Preferent
Coco Valrosa
Stb Prestatie-Fok, Preferent
Kooihuster Folkert
St. Prestatie-sport
Cheeky-Valrosa
stb.