Commander HK Z.

Er zijn springhengsten die zichzelf bewijzen op het allerhoogste niveau én daarnaast erin slagen om zich te ontpoppen tot een leverancier van springpaarden van de bovenste plank. Comme Il Faut, de vader van Commander HK Z, is daar een mooi voorbeeld van. Met Marcus Ehning in het zadel schitterde Comme Il Faut jarenlang in het vijfsterrencircuit, hetgeen niet alleen zijn kwaliteit onderstreept, maar ook zijn hardheid en gezondheid. Comme Il Faut won o.a. de 5*-GP van Wenen, Madrid en Brussel Stephex Masters. Daarnaast verzamelde hij talrijke toptienplaatsen in GCT-wedstrijden, wereldbekerproeven, landenwedstrijden én het EK in Rotterdam (zilver in teamverband en 5e individueel). In de recentste WBFSH-sire ranking bekleedt Comme Il Faut de 20e plaats.

Commander HK Z voert ook via zijn moederlijn top springbloed. Zijn moeder, E-Maitresse TVH Z, wordt sedert enkele jaren in de internationale springsport tot en met 1m60-niveau met succes uitgebracht door Christopher Megahey. Ze is een rechtstreekse dochter van de Olympiadehengst en topvererver Emerald van ’t Ruytershof. Naast Commander HK Z leverde ze nog een goedgekeurde hengst, met name Quabrillo HK Z. Capitana, de overgrootmoeder van Commander HK, is de moeder van Wiske van ’t Smeedshof (5*, 1m60-niveau, Grégoire Oberson) en de grootmoeder van Grand Amour (4*, John Perez).

Commander HK Z springt uit het boekje. Op vierjarige leeftijd was hij finalist op het BK in Gesves. Vorig jaar maakte hij geen enkele fout tijdens de hengstencompetitie voor 5-jarigen. Ook dit jaar bleef hij in nagenoeg elke wedstrijd waaraan hij deelnam foutloos. Wie op zoek is naar een hengst met een zeer interessante bloedvoering en topkwaliteit op het hout, moet vast en zeker een beroep doen op Commander HK Z.

 

 

Afstamming
Comme Il Faut x Emerald
Geboortejaar
2016
Stokmaat
1.65 m
Goedgekeurd voor

BWP, SWB.

Dekgeld Dracht
€ 1.250,-
Dekgeld Totaal
€ 1.250,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

WFFS vrij.

Deze hengst staat in België. Kosten voor gezondheidspapieren export zullen worden doorberekend.

 

Dekking 2024 is alleen diepvriessperma. dekgeld 1250,-- euro per dosis.

Pedigree

COMME IL FAUT
CORNET OBOLENSKY
CLINTON
RABANNA VAN COSTERSVELD
RATINA Z
RAMIRO Z
ARGENTINA Z
E-MAITRESSE TVH Z
EMERALD VAN 'T RUYTERSHOF
DIAMANT DE SEMILLY
CARTHINA Z
QUE PASA Z
QUIDAM'S RUBIN
CHARLOTTE

Video's