Dark Rousseau

Deze elegante en goed bewegende hengst werd bij het KWPN ingeschreven met het mooie totaal van 84,5 punten.

Het verrichtingsrapport van Dark Rousseau was lovend. “Een aansprekende hengst met een heel mooi front. De draf is lichtvoetig met een mooi zweefmoment. Hij denkt altijd naar voren. Hij heeft een goed onderbrengend achterbeen en een mooie voorbeentechniek. Hij behoudt altijd zijn balans en tact in wendingen. De galop heeft veel afdruk, altijd bergop met een heel mooi voorbeen en heel goed onder springend achterbeen. Hij heeft een goede verruiming en springt goed van de vloer en maakt dan een hele mooie houding. Dark Rousseau kan goed schakelen. De stap is zuiver en direct mooi schrijdend en heeft altijd de goede ruimte.” Dark Rousseau kreeg een 8,5 voor zijn stap, draf, galop en aanleg als dressuurpaard. Hij ontving dit cijfer ook voor zijn houding en balans en rijdbaarheid en instelling.

Dark Rousseau won in 2023, met vele 9-ens op zijn protocol, de KWPN Hengstencompetitie. Ook wist hij zich dat jaar te kwalificeren voor de finale van de Pavo Cup. Zijn amazone Kim Alting is erg enthousiast over deze betrouwbare hengst. Dark Rousseau is erg stabiel met rijden en daarnaast ook nog heel eerlijk in de omgang.

Dark Rousseau komt uit de voorlopige keurmerrie Westside (Rousseau x Flemmingh x Hemmingway). Dark Rousseau is een halfbroer van het Grand Prix-paard Hyatt. Derde moeder Lantana (v. Hemmingway) bracht het Grand Prix-paard Vitana V (v. Donnerhall). Vitana V was succesvol onder Stephanie Peters, Madeleine Witte-Vrees en Morgan Barbançon. Uit Vitana V komt het Grand Prix-paard en KWPN-hengst Cennin (v. Vivaldi) die succesvol was onder Madeleine Witte-Vrees en nu actief is in Australië.

De eerste nakomelingen van Dark Rousseau vallen op door hun uitstraling. Ze hebben een erg mooi front en bewegen allemaal bergopwaarts. Daar waar nodig verbetert Dark Rousseau het achterbeengebruik. Zijn nakomelingen hebben veelal een actief en sterk ondertredend achterbeen. De invloed van Rousseau-Ferro is duidelijk waarneembaar.

Afstamming
Dettori x Rousseau
Geboortejaar
2018
Stokmaat
1.65 m
Goedgekeurd voor

KWPN.

Dekgeld Gust
€ 350,-
Dekgeld Dracht
€ 750,-
Dekgeld Totaal
€ 1.100,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

**  Indien inseminatie plaats vindt via ons station zullen er geen verzendkosten in rekening worden gebracht.  **

Stap 8.5

Draf 8.5

Galop 8.5

Souplesse  8

Houding en Balans 8.5

Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8.5

Aanleg als dressuurpaard 8.5

Totaal        84.5

 

Pedigree

DETTORI
DESPERADO
VIVALDI
preferent
SARITA
elite preferent prestatie d-oc
DIAMOND EYE
DE NIRO
erkend
WORLD OF MAGIC
WESTSIDE
ster prok
ROUSSEAU
preferent
FERRO
preferent
ZSUZSA
ster prestatie sport-(dr)
RATANA V
ster preferent
FLEMMINGH
preferent
LANTANA V
ster preferent prestatie