Dark Rousseau

Dark Rousseau is uit de tweede jaargang van de Lichte Tour hengst Dettori, die is aangepaard met de prok en voorlopig keur merrie Westside van Rousseau. Uit de merriestam komen de Grand Prix-paarden Vitana V en Cennin en de KWPN-hengst Lantanas.

Het elegante en goed bewegende fokproduct van mevrouw Verdellen uit Hegelsom werd vorig jaar eerst goedgekeurd bij het Verband der Pferdezüchter Mecklenburg-Vorpommern. Daarna volgde de aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek bij het KWPN. In januari deed Dark Rousseau examen en slaagde met het mooie puntentotaal van 84 punten.

Bert Rutten: “Het is een aansprekende hengst met een heel mooi front. De draf is lichtvoetig met een mooi zweefmoment. Hij denkt altijd naar voren. Hij heeft een goed onderbrengend achterbeen en een mooie voorbeentechniek. Hij behoudt altijd zijn balans en tact in wendingen. De galop heeft veel afdruk, altijd berg-op met een heel mooi voorbeen en heel goed onderspringend achterbeen. Hij heeft een goede verruiming en springt goed van de vloer en maakt dan een hele mooie houding. Dark Rousseau kan goed schakelen. De stap is zuiver en direct mooi schrijdend en heeft altijd de goede ruimte.”

Dark Rousseau is de eerste bij het KWPN gekeurde zoon van Dettori, de Desperado-zoon die met hoge cijfers zijn verrichtingsonderzoek heeft afgesloten en inmiddels succesvol op Lichte Tourniveau presteert.

Zijn talent onder het zadel is ook zichtbaar in de KWPN Hengstencompetitie. Dark Rousseau wordt door Kim Alting uitgebracht in de klasse L en heeft al twee wedstrijden gewonnen met 88,6 en 87,2 punten. Uiteindelijk veroverde hij ook de Overall zege in de hengstencompetitie klasse L. Dark Rousseau scoorde in de competitie onder meer 9-ens voor harmonie. De juryleden waren ook lovend over zijn draf en galop die telkens rond de 9 gepunt werd. 

Mevrouw Verdellen fokte Dark Rousseau uit de voorlopige keurmerrie Westside (Rousseau x Flemmingh x Hemmingway). De Dettori-zoon is een halfbroer van Jeroen Okkema’s Lichte Tour-paard Hyatt. Okkema won met Hyatt brons op de KNHS indoorkampioenschapen in de klasse ZZ-Zwaar.

Derde moeder Lantana (v. Hemmingway) bracht het Grand Prix-paard Vitana V (v. Donnerhall). Vitana was succesvol onder Stephanie Peters, Madeleine Witte-Vrees en Morgan Barbançon. In 2016 liep zij haar laatste wedstrijden onder de Koreaanse Yoora Chung. Uit Vitana V komt ook het Grand Prix-paard en KWPN-hengst Cennin (v. Vivaldi) die succesvol was onder Madeleine Witte-Vrees en nu actief is in Australië.

 

De eerste nakomelingen van Dark Rousseau worden dit seizoen verwacht

Afstamming
Dettori x Rousseau
Geboortejaar
2018
Stokmaat
1.65 m
Goedgekeurd voor

KWPN.

Dekgeld Gust
€ 350,-
Dekgeld Dracht
€ 600,-
Dekgeld Totaal
€ 950,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

**  Indien inseminatie plaats vindt via ons station zullen er geen verzendkosten in rekening worden gebracht.  **

Stap                                             8.5

Draf                                              8.5

Galop                                            8.5

Souplesse                                      8

Houding en Balans                          8.5

Rijdbaarheid en bewerkbaarheid      8.5

Aanleg als dressuurpaard                8.5

Totaal                                           84.5

 

Pedigree

DETTORI
DESPERADO
VIVALDI
preferent
SARITA
elite preferent prestatie d-oc
DIAMOND EYE
DE NIRO
erkend
WORLD OF MAGIC
WESTSIDE
ster prok
ROUSSEAU
preferent
FERRO
preferent
ZSUZSA
ster prestatie sport-(dr)
RATANA V
ster preferent
FLEMMINGH
preferent
LANTANA V
ster preferent prestatie