Dark Rousseau

Dark Rousseau is uit de tweede jaargang van de Lichte Tour hengst Dettori, die is aangepaard met de prok en voorlopig keur merrie Westside van Rousseau. Uit de merriestam komen de Grand Prix-paarden Vitana V en Cennin en de KWPN-hengst Lantanas.

Het elegante en goed bewegende fokproduct van mevrouw Verdellen uit Hegelsom werd vorig jaar eerst goedgekeurd bij het Verband der Pferdezüchter Mecklenburg-Vorpommern. Daarna volgde de aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek bij het KWPN. In januari deed Dark Rousseau examen en slaagde met het mooie puntentotaal van 84 punten.

Bert Rutten: “Het is een aansprekende hengst met een heel mooi front. De draf is lichtvoetig met een mooi zweefmoment. Hij denkt altijd naar voren. Hij heeft een goed onderbrengend achterbeen en een mooie voorbeentechniek. Hij behoudt altijd zijn balans en tact in wendingen. De galop heeft veel afdruk, altijd berg-op met een heel mooi voorbeen en heel goed onderspringend achterbeen. Hij heeft een goede verruiming en springt goed van de vloer en maakt dan een hele mooie houding. Dark Rousseau kan goed schakelen. De stap is zuiver en direct mooi schrijdend en heeft altijd de goede ruimte.”

Dark Rousseau is de eerste bij het KWPN gekeurde zoon van Dettori, de Desperado-zoon die met hoge cijfers zijn verrichtingsonderzoek heeft afgesloten en inmiddels succesvol op Lichte Tourniveau presteert.

De moeder van Dark Rousseau is de ster, PROK-merrie Westside, een dochter van de preferente vererver Rousseau. Westside bracht de op Lichte Tour in de sport uitgebrachte Lord Leatherdale-zoon Hyatt. Grootmoeder Ratana V, een ster preferente-merrie van Flemmingh, dient als grootmoeder van meerdere sportpaarden.

De moederlijn van Dark Rousseau vervolgt met de ster, preferente, prestatie-dochter Lantana V (v. Hemmingway). Deze merrie is onder andere de moeder van de bij het KWPN-gekeurde Sir Donnerhall-zoon Lantanas en het internationale Grand Prix-paard Vitana V (v. Donnerhall) die uitgebracht werd in de sport door Stephanie Peters. Daarnaast bracht Lantana V in combinatie met Flemmingh en Jazz meerdere sportpaarden en dient ze als grootmoeder van de door het KWPN-erkende Cennin (v. Vivaldi) die succesvol in de Grand Prix is uitgebracht onder Madeleine Witte-Vrees.

Afstamming
Dettori x Rousseau
Geboortejaar
2018
Stokmaat
1.65 m
Goedgekeurd voor

KWPN.

Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

**  Indienn inseminatie plaats vindt via ons station zullen er geen verzendkosten in rekening worden gebracht.  **

Stap                                             8.5

Draf                                              8.5

Galop                                            8.5

Souplesse                                      8

Houding en Balans                          8.5

Rijdbaarheid en bewerkbaarheid      8.5

Aanleg als dressuurpaard                8.5

Totaal                                           84.5

 

Pedigree

DETTORI
DESPERADO
VIVALDI
preferent
SARITA
elite preferent prestatie d-oc
DIAMOND EYE
DE NIRO
erkend
WORLD OF MAGIC
WESTSIDE
ster prok
ROUSSEAU
preferent
FERRO
preferent
ZSUZSA
ster prestatie sport-(dr)
RATANA V
ster preferent
FLEMMINGH
preferent
LANTANA V
ster preferent prestatie