Du Monde

Deze bloedmooie, driejarige zwarte Oldenburger hengst stamt af van de Grand Prix-hengst Desperados FRH uit de Staatsprämie merrie Loreley die op haar beurt afstamd van de Grand Prix-hengst Fidertanz.

Desperados FRH was onder Kristina Bröring-Sprehe meerdere malen lid van het Duitse dressuurteam. Op de Olympische Spelen in Londen won het paar teamzilver, in Rio de Janeiro werden Olympisch kampioen met het team en won Bröring individueel zilver en brons. Ook op de wereldruiterspelen in Caen en op de EK’s in Aken en Hernig veroverden Desperados en Bröring nog eens zes medailles.

De Fidertanz-dochter Loreley is de moeder van DI-RECT. Fidertanz liep tot op Grand Prix-niveau onder de Portugees Antonio do Vale. De zoon van Fidermark NRW mag tot een van de belangrijkste dressuurverervers worden gerekend. Hij heeft meer dan 60 goedgekeurde zonen en in de sport lopen daar tien van in de Grand Prix. Bekend zijn onder meer zijn kinderen Franziskus en Foundation.

Loreley is een staatpremie-merrie en ze liep in de brilliantring van het Oldenburger Stamboek. Loreley is de halfzus van de in Oldenburg goedgekeurde hengst Double Hit (v. Diamond Hit). Uit de moederlijn komen ook de goedgekeurde hengsten Don Dario Fo (v. Don Gregory), Royal Dario (v. Royal Diamond) en Tiberias (v. Titus).

De moeder van Loreley is de staatpremie-merrie Lorena. Zij is een dochter van de topvererver Sandro Hit. DI-RECT’s derde moeder is Latina van de Grand Prix-hengst Rubinstein I. Ook zo’n top vererver die jaren lang op de nummer 1 op rankings van dressuurpaarden leveranciers stond.

Du Monde vertegenwoordigt dus middels Desperados, Fidertanz, Sandro Hit en Rubinstein de D-F-S en R bloedlijnen. We verwachten erg veel van deze zwarte parel met zijn vier witte voeten. Hij is een lang gelijnde hengst, erg getalenteerd en beweegt met veel kracht, een bijzonder goede beentechniek en veel expressie. De eerste nakomelingen van Du Monde worden dit seizoen verwacht.

 

 

Afstamming
Desperados x Fidertanz
Geboortejaar
2020
Stokmaat
1.71 m
Goedgekeurd voor

Oldenburg.

Dekgeld Gust
€ 350,-
Dekgeld Dracht
€ 600,-
Dekgeld Totaal
€ 950,-
Sperma beschikbaar
Vers

Pedigree

Desperados
De Niro
Donnerhall
Alicante
Wie Musik
Wolkenstein
Maskottchen
Lorely
Fidertanz
Fidermark
Reine Freude
Lorena
Sandro Hit
Maskottchen

Video's