El Barone 111

El Barone 111 is een van de meest gewilde hengsten van Europa met resultaten tot internationale 5* 160-rubrieken onder Malin Baryard Johnson en Jens Fredricson.

El Barone 111 stond als vierjarige, vijfjarige en zesjarige bovenaan in de prestigieuze Belgische Hengsten Competitie, en was foutloos in al zijn internationale starts als zesjarige. In 2019 kwam hij door de grote vraag als fokhengst weinig toe aan deelname op internationale wedstrijden. Desondanks werd hij 7 jaar lang tweede in de overall standings van de Belgische Hengsten Competitie en startte hij zijn internationale carriere tot CSI2* 140. In 2020 werd de positieve lijn voortgezet met solide resultaten en overwinningen tot CSI3* 140.

Malin Baryard-Johnsson werd de nieuwe ruiter van El Barone in 2021. Samen behaalden ze resultaten tot internationale 5* 160-klassen voordat Jens Fredricson in 2022 de teugels overnam. El Barone 111 en Jens hebben een succesvolle start van hun samenwerking gehad, met plaatsingen in de herfst van 2023 in zowel Helsinki als Oslo.

El Barone 111 beschikt over een enorm springvermogen, balans en spectaculaire techniek. Zijn sterke galop- en rijvaardigheid, gecombineerd met zijn verlangen altijd foutloos rond te springen maken hem tot een modern sportpaard. 

Nakomelingen

De eerste nakomelingen van El Barone worden hoog gewaardeerd door zowel fokkers als veilingmeesters. Degenen die nu onder het zadel staan, hebben goede beloftes getoond als toekomstige springpaarden en hij heeft al meerdere goedgekeurde zonen. In maart 2024 heeft hij al 14 goedgekeurde zonen in stamboeken in heel Europa en betreden zijn eerste nakomelingen de internationale arena.

Stamboom

Zijn vader Emerald en de Nederlandse ruiter Harry Smolders hebben een uitzonderlijke carrière in de internationale springsport en zijn een anker voor het Nederlands elftal. Teammedailles van de Olympische Spelen, Wereldbekerfinales, GCT en talloze 5-sterren Grand Prix-topplaatsingen behoren tot hun prestaties. Als fokhengst heeft Emerald zijn springaanleg meerdere malen doorgegeven. Uit zijn eerstejaarsveulens in 2008 komen onder meer de goedgekeurde hengst I’m special de Muze en de jonge springster Igor, gereden door Jos Verlooy. Uit de lijn van Emerald komen vele internationale Grand Prix-paarden zoals Butterfly PS, Nobility PS en Diamanthina van`t Ruytershof.

Zijn moeder Naktibro sprong succesvol op 150-springniveau en is de zus van twee goedgekeurde hengsten, waaronder Guidam Sohn.

Zijn moedersvader Libero H met Jos Lansink in het zadel was wereldwijd bekend in de sport en één van de vaders van moderne springpaarden. Libero H won talloze WK-kwalificatiewedstrijden en won vervolgens de WK-finale in 1994. Hij behaalde de hoogste onderscheiding die een hengst kan krijgen qua kwaliteit “preferent”. Het preferent predikaat wordt toegekend wanneer een hengst blijk geeft van uitmuntendheid ten opzichte van andere hengsten wat betreft bewegings-, spring- en exterieurkenmerken van zijn nakomelingen. En bracht vele Grand Prix-paarden zoals Castle Forbes Libertina (Jessica Kürten), No Mercy (Christina Liebherr), Castle Forbes Maike (Jessica Kürten). Libero H is tevens vader van de KPWN-goedgekeurde hengst Ustinov, die in 2004 KPWN-kampioenshengst werd.

In de derde generatie zit foklegende Zeus, die talloze topsportpaarden en goedgekeurde hengsten naliet.

Afstamming
Emerald van 't Ruytershof x Libero H
Geboortejaar
2012
Stokmaat
1.72 m
Goedgekeurd voor

Zangersheide

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 1.250,-
Dekgeld Totaal
€ 1.500,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

Sterrebos 7

5491 TL  Sint Oedenrode

www.arjanbekkers.nl

 

Aanvullende info

Indien  mogelijk graag sperma bestellen 1 dag van te voren of op de dag zelf uiterlijk voor 09.00 uur.

Pedigree

EMERALD VAN 'T RUYTERSHOF
DIAMANT DE SEMILLY
LE TOT DE SEMILLY
VENISE DES CRESLES
CARTHINA Z
CARTHAGO
TANAGRA 'S' VAN HET DAROHOF
NAKTIBRO
LIBERO H
LANDGRAF I
OKTAVE
FANAKTA
ZEUS
NAKTA

Video's