Filou

De prachtig gemodelleerde donkere vos Filou deed direct na zijn goedkeuring in Oldenburg en Hannover van zich spreken. Zijn drie fantastisch goede basisgangen, gekoppeld aan zijn meewerkende karakter en werkwilligheid, maakten Filou tot de reservekampioen van zijn verrichtingstest met maar liefst 8.84 punten. Voor zijn karakter en werkwilligheid kreeg hij maar liefst een 9.5. Voor zijn draf ontving hij een 8.5 en voor zijn galop en stap ontving hij een 9.0.

Ook in het najaar presteerde Filou goed in de 50-dagen test in Adelheidsdorf. Hij slaagde met de goede score van 8,35, met acht keer het cijfer 8,5. Dit cijfer kreeg hij voor onder meer zijn draf en galop, werkwilligheid en karakter. Ook voor rittigkeit en rittigkeit onder de testruiter kreeg Filou een 8,5.

Filou’s vader is de steeds belangrijk wordende For Romance I en van moederszijde voert hij het geliefde Sir Donnerhall bloed. Dan volgen dochters van de Anglo’s Lavauselle AA, Inschallah AA en de volbloed Perfekts xx in zijn pedigree.

Moeder Pandora is een grootte, lang gelijnde, bloedgemaakte merrie. Haar bloedopbouw is een verfrissing voor de dressuurfokkerij. Ze werd eerste tijdens de Oldenburger Elite Stutenschau 2011 en heeft meerdere malen een hoge klassering ontvangen bij Rijpaardproeven. Als driejarige kwalificeerde ze zich voor de finale van het Landeschampionat (Rastede), ook werd ze dat jaar genomineerd voor het Bundeschampionat. Pandora bracht ook de goedgekeurde hengst Don De Niro (v. De Niro), die helaas te vroeg gestorven is aan de gevolgen van een beenbreuk. Haar dochter Pandora Lady is de moeder van de bij het KWPN goedgekeurde Toto’s Design US (v. Totilas).
Uit de moederlijn komen ook de goedgekeurde hengsten Royal Rhythmik (v. Royal Hit), Sanletto (v. Sandro Hit) en Dream On (v. Depardieu).

In het najaar van 2021 kwam Filou op stal bij Dinja van Liere om verder opgeleid te worden.

“Filou is een kast van een paard, heel imposant en ook heel chique”, vertelt Dinja. Ze beaamt de kwaliteiten van de hengst: “Hij zit als een huis! Hij heeft een ruime galop en zijn draf heeft een hele mooie veer. Hij heeft heel veel souplesse, loopt altijd berg op en heeft een mooi silhouet. Voor mij is hij de ballerina.”

Afstamming
For Romance I x Sir Donnerhall I
Geboortejaar
2016
Stokmaat
1.75 m
Goedgekeurd voor

Oldenburg, Hannover en Rheinland.

Dekgeld Gust
€ 350,-
Dekgeld Dracht
€ 600,-
Dekgeld Totaal
€ 950,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

 

WFFS negatief

Pedigree

FOR ROMANCE I
FÜRST ROMANCIER
FUERST HEINRICH
RONJA
GESINA
SIR DONNERHALL I
GESINE
PANDORA
SIR DONNERHALL I
SANDRO HIT
CONTENANCE D
PAVEDENA AA
LAVAUZELLE AA
PRIMERA AA

Video's