Frankie Lee

Frankie Lee is onze zeer getalenteerde hengst die in 2019 in Mecklenburg-Vorpommern werd goedgekeurd, inmiddels is hij ook erkend bij het Oldenburg en Westfalen stamboek.

In 2020 liep de zoon van Franziskus zich al enkele keren in de kijker in jonge paarden rubrieken. Hij kreeg telkens hoge cijfers voor zijn uitmuntende en zeer expressieve draf. En in 2021 bleef hij goed scoren.

In het voorjaar van 2021 was Frankie Lee één van de hoogst geplaatste hengsten in de sporttest in Münster-Handorf. Samen met zijn vaste amazone Emma Amtrup liet Frankie Lee goede presentaties zien en ook onder gastruiter Sebastian Heinze haalde hij een hoog niveau. Voor alle onderdelen scoorde de elegante hengst cijfers dik boven de 8 met zelfs een 9 voor de totaal indruk. Het gemiddelde kwam uit op een 8.74 wat een tweede plaats in de groep vierjarige dressuurpaarden betekende.

Heinze: “Hij voelt heel soeverein! Hij heeft een waardevolle draf met veel schwung en ook in de galop heeft hij een hele goed instelling en geeft een zeer goed gevoel. De hengst heeft een hoge rittigkeit!”

In september 2021 was Frankie Lee de beste dressuurhengst van de 14-dagentest in Neustadt-Dosse. Hij werd dressuurkampioen met 8,95 gemiddeld. Hij kreeg ook van de testruiter de hoogste punten van de dag, namelijk 9,50. Frankie Lee kreeg voor bijna alle onderdelen een 9 of hoger. Voor zijn draf kreeg hij zelfs een 9,5.

Frankie Lee stamt af van de Grand Prix-hengst Franziskus . Franziskus is met zijn vaste amazone Ingrid Klimke opgenomen in het Duitse Olympiade kader. Het paar won dit jaar de Grand Prix op het CDI4* in Dortmund met ruim 75%. In de kür op muziek hebben Klimke en Franziskus ook al een score van ruim 80% achter hun naam staan. Franziskus heeft inmiddels 21 goedgekeurde zonen.

De Hannoveraanse Hauptstutbuch merrie Sympathie is de moeder van Frankie Lee. Zij is van de hengst Spörcken die afstamt van topvererver Sir Donnerhall I, uit een moeder van de invloedrijke volbloed Lauries Crusador xx. Sympathie won overtuigend de merriekeuring in Wittingen. Ook bracht ze het hengstveulen Full of Dreams van Fürstenball die als een na duurste van de hand ging op de veiling van Schockemöhle en Helgstrand in juni 2020. Aan moederskant gaat de lijn via de invloedrijke hengsten San Amour, Dauphin en Brentano terug naar de volbloed merrie Wise Girl xx. Uit de merrielijn komen de goedgekeurde hengsten Samarant (v. Sandro Hit), Fidelity (v. Fiderdance), Dantander Hit (v. Dancier), Worcester (v. Weltmeyer) en Wild Life (v. Warkant). Ook het Grand Prix-paard Special Agent (v. Sandro Hit) komt Frankie Lee’s merriestam.

Wij verwachten erg veel van Frankie Lee. Een dressuurpaard met een top-instelling en een werkelijk ter voorbeeld stellend bewegingsmechanisme.

Afstamming
Franziskus x Spörcken
Geboortejaar
2017
Stokmaat
1.67 m
Goedgekeurd voor

Mecklenburg-Vorpommern, Oldenburg, Westfalen.

Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

**  Indien inseminatie plaats vindt via ons station zullen er geen verzendkosten in rekening worden gebracht  **

Pedigree

FRANZISKUS
FIDERTANZ
FIDERMARK NRW
REINE FREUDE
ANTARA
ALABASTER
DESIREE
SYMPATHIE
SPOERCKEN
SIR DONNERHALL I
LA BEALE ISOUD
SANASTIE
SAN AMOUR I
DYNASTIE