Frankie Lee

Frankie Lee, de zeer getalenteerde hengst die in 2019 in Mecklenburg-Vorpommern werd goedgekeurd, hij is inmiddels ook erkend bij het Oldenburg, Westfaalse en Hannoveraanse stamboek.

Onder het zadel liep Frankie Lee zich direct al enkele keren in de kijker in jonge paarden rubrieken. Hij kreeg telkens hoge cijfers voor zijn uitmuntende en zeer expressieve draf.

Zo was Frankie Lee een van de hoogst geplaatste hengsten in de sporttest in Münster-Handorf. Voor alle onderdelen scoorde de elegante hengst cijfers dik boven de 8 met zelfs een 9 voor de totaal indruk. Frankie Lee was de beste dressuurhengst van de 14-dagentest in Neustadt-Dosse. Hij werd dressuurkampioen met 8,95 gemiddeld. Hij kreeg ook van de testruiter de hoogste punten van de dag, namelijk 9,5. Frankie Lee kreeg voor bijna alle onderdelen een 9 of hoger. Voor zijn draf kreeg hij zelfs een 9,5.

Ook onder het zadel van Dinja van Liere valt Frankie Lee positief op. Hij selecteerde zich voor de WK selectie in Duitsland én behaalde een ticket voor het Bundeschampionat. Frankie Lee behaalde tijdens het Bundeschampionat een finale plaats en liet een zeer goede proef zien. Zijn test werd beoordeeld met een 8,2 en een vijfde plaats. 

Frankie Lee stamt af van de Grand Prix-hengst Franziskus . Franziskus maakte met zijn vaste amazone Ingrid Klimke deel uit van het Duitse team wat brons won op het WK dressuur in Herning. Het paar heeft het afgelopen jaar al enkele keren hun PR in de Zware Tour aangescherpt. Franziskus heeft inmiddels 21 goedgekeurde zonen.

De Hannoveraanse Hauptstutbuch merrie Sympathie is de moeder van Frankie Lee. Zij is van de hengst Spörcken die afstamt van topvererver Sir Donnerhall I, uit een moeder van de invloedrijke volbloed Lauries Crusador xx. Sympathie won overtuigend de merriekeuring in Wittingen. Ook bracht ze een hengstveulen Full of Dreams van Fürstenball die als een na duurste van de hand ging op de veiling van Schockemöhle en Helgstrand in juni 2020. Aan moederskant gaat de lijn via de invloedrijke hengsten San Amour, Dauphin en Brentano terug naar de volbloed merrie Wise Girl xx. Uit de merrielijn komen de goedgekeurde hengsten Samarant (v. Sandro Hit), Fidelity (v. Fiderdance), Dantander Hit (v. Dancier), Worcester (v. Weltmeyer) en Wild Life (v. Warkant). Ook het Grand Prix-paard Special Agent (v. Sandro Hit) komt uit Frankie Lee’s merriestam.

Frankie Lee is een dressuurpaard met een top-instelling en een werkelijk ter voorbeeld stellend bewegingsmechanisme. De eerste veulens van Frankie Lee zijn geboren en ze zijn zonder uitzondering chique en kunnen goed bewegen.

 

Afstamming
Franziskus x Spörcken
Geboortejaar
2017
Stokmaat
1.67 m
Goedgekeurd voor

Mecklenburg-Vorpommern, Oldenburg, Westfalen en Hannover.

Dekgeld Gust
€ 350,-
Dekgeld Dracht
€ 850,-
Dekgeld Totaal
€ 1.200,-
Sperma beschikbaar
Vers

Pedigree

FRANZISKUS
FIDERTANZ
FIDERMARK NRW
REINE FREUDE
ANTARA
ALABASTER
DESIREE
SYMPATHIE
SPOERCKEN
SIR DONNERHALL I
LA BEALE ISOUD
SANASTIE
SAN AMOUR I
DYNASTIE