Hero

Twee van de meeste succesvolle KWPN Grand Prix-dressuurhengsten ooit, gecombineerd met een pure prestatiestam. Dat is Hero in een notendop. De langgelijnde, aansprekende hengst etaleert met amazone Joyce Lenaerts zijn duidelijk aanwezige talent. Als vijfjarige behaalde hij twee eerste en twee tweede plaatsen tijdens de vier internationale rubrieken voor jonge paarden, waarin hij aan de start verscheen. Na de Brabantse Kampioenschappen in de klasse Z2 volgde al snel de overstap naar de klasse ZZ-Zwaar.

Fokkers kunnen deze jonge eyecatcher dan ook met een gerust hart omarmen. Als zoon van de preferente KWPN-hengst Glock’s Johnson TN zijn er verwachtingen. Johnson heeft deze reeds vervuld, zowel in de sport als fokkerij. Onder Hans Peter Minderhoud liep de stempelhengst in wording drie kampioenschappen op rij: het WK in Caen, het EK in Aken en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. In Aken volgde na het teamgoud voor Nederland een individuele bronzen plak in de Grand Prix Special, waar de 80% bijna werd aangetikt. Zelf is Johnson met wedstrijdpensioen. Tegenwoordig wordt hij in de ring op Grand Prix-niveau meer en meer vertegenwoordigd door zijn eigen kinderen.

Hero’s moeder, de elitemerrie Saranka V, was zelf actief in de Z-dressuur en brengt via haar vader nog een scheut Grand Prix-genen in. Ook Ferro was immers bijzonder succesvol op het hoogste niveau, met onder meer teamzilver en een individuele vijfde plaats op de Olympische Spelen van Sydney. In de fokkerij gaf de zwarte parel zijn kwaliteiten, waaronder die sterke motor van achteren, steevast door aan zijn kinderen. Aranco V, de volle broer van Saranka V, is inmiddels succesvol op Grand Prix-niveau geklasseerd. Met de Belgische Isabel Cool liep hij onder meer de wereldbekers van Mechelen en Amsterdam. Hero’s grootmoeder Baranka stamt af van Ramiro Z, opnieuw een hengst die ongekend veel voor de (Nederlandse) fokkerij heeft betekent. Baranka is ook nog moeder van de KWPN-gekeurde Garanco. Overgrootmoeder Paranka (v. Solaris xx) staat aan de basis van het Grand Prix-paard Raranko, van diverse Lichte Tour-paarden en het bekende springpaard Varanka SFN (Timothy Hendrix).

Hero zelf, heeft inmiddels onder zijn vaste amazone Joyce Lenaerts, de eerste wedstrijden op Prix St. George niveau succelvol gelopen.

Fokker
H. van de Oever
Hoogstraat 32a
5492 VW St. Oedenrode
Afstamming
Johnson x Ferro
Geboortejaar
2012
Stokmaat
1.74 m
Goedgekeurd voor

BWP en Anglo European Studboek

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 650,-
Dekgeld Totaal
€ 900,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

Sterrebos 7

5491 TL  Sint Oedenrode

www.arjanbekkers.nl

 

Aanvullende info

Hengst alleen beschikbaar middels diepvriessperma.

Pedigree

JOHNSON
preferent
JAZZ
preferent
COCKTAIL
preferent
CHARMANTE
keur prestatie
ROXANE
elite preferent prestatie sport-(dr) d-oc
FLEMMINGH
preferent
CATHARIN
keur preferent
SARANKA V
elite preferent prok
FERRO
preferent
ULFT
keur
BRENDA
ster preferent prestatie
BARANKA
keur preferent prestatie
G.RAMIRO Z
preferent
PARANKA
keur preferent

Video's