His Royal Badness DK

 

 

Wij zijn verheugd om u evenals het vorige seizoen, de interessante gefokte, jonge NRPS hengst His Royal Badness DK dit seizoen weer aan te kunnen bieden. De vele belangstelling voor deze pony heeft de nieuwe eigenaar doen besluiten om hem nog een jaar voor de fokkers ter beschikking te stellen, alvorens verder te gaan met de sportcarriére van His Royal Badness DK.

His Royal Badnes DK is een zoon van Hesselteich’s Golden Dream en de zeer bekende A Kader pony Nina van de Beekerheide ( stb. Keur, Prestatie-sport) die met haar amazone Demy Kurstjens zeer succesvolle in de sport heeft gelopen en internationale successen heeft behaald. Moeders vader is Neptune van de Beekerheide, een keur prestatie fok en sport hengst die vele goede keuringspony’s en sportpony’s bracht, zowel dressuur als springen. Daarnaast bracht hij goedgekeurde zonen.

Grootmoeder Coco Valrose is een preferentie merrie van Kooihuster Folkert, die vele goede nakomeling bracht zowel in de sport als op keuringen, waaronder 5 goedgekeurde zonen.  Onder andere  Ico van de Beekerheide (EK dressuur) en Composer van de Beekerheide (Z-dressuur en springen.

His Royal Badness DK wordt omschreven als een fantastisch bewegende hengst met veel lossigheid en houding. De hengst draaft met ontzettend veel actie in de benen. Veel knie gebruik met een goed en ster achterbeen. Hij galoppeert met heel veel kracht en afdruk. Zijn stap is uitmuntend, met veel overstap en veel lichaamsgebruik. Het NRPS omschreef hem dan ook als “een zeldzaam complete hengst”. Onder het zadel is  hij een absolute droom! Het is een geweldige pony om mee te werken. Zoveel kwaliteit en een geweldig karakter! Ook op stal heeft hij een voorbeeldig karakter in de omgang. Dat voor deze 4-jarige ponyhengst ook een mooie carriére in sport in het vooruitzicht staat blijkt wel met de in 2020 behaalde resultaten. In Januari 2020 behaalde hij met de 13-jarige Isa Hollands het Limburg Kampioenschap in de klasse B met 76,75 % en in februari werd hij Nederlands Kampioen in de klasse B met een prachtige score van 77,11 %.

Tevens werd His Royal Badness DK in maart van dit jaar goedgekeurd als dekhengst voor "Deutsche Reitpony" bij het Duitse Westfalen stamboek. Ook hier kreeg hij alleen maar lovende woorden van de jury, die onder de indruk was van dit interessant gefokte natuur talent!

 

Fokker
DK Dressage Horses
Helvoirtsestraat 12
5268 BB Helvoirt
Afstamming
Hesselteich's Golden Dream x Neptune van de Beekerheide
Geboortejaar
2016
Stokmaat
1.48 m
Goedgekeurd voor

NRPS, Deutsche Reitpony Westfalen stamboek.

Sperma beschikbaar
Diepvries
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

Sterrebos 7

5491 TL  Sint Oedenrode

www.arjanbekkers.nl

 

Pedigree

Hesselteich's Golden Dream
Donnerblitz
Donnerwetter
erkend
Night-Beauty
Staatsprämienstute
Time is Money
Staatsprämienstute
Rosedale Tiberius
Colista
Nina van de Beekerheide
Nrps rijpony Stb Keur Prestatie-sport
Neptune van de Beekerheide
Nrps : Keur, Prestatie-sport & fok
Noël van de Steegeind
Erika
Nrps Stb. Preferent
Coco Valrose
Nrps Prestatie-fok, Preferent
Kooihuster Folkert
Cheeky-Valrosa

Video's