Iconic B.

Bij sommige hengsten zijn de verwachtingen niet voor niks al vroeg hooggespannen. Iconic B valt in deze categorie. De imponerende donkere voshengst kwam zeer opvallend voor de dag tijdens het KWPN verrichtingsonderzoek. Met liefst 86 punten en geen cijfer onder de 8 wist het toptalent deze test glansrijk te doorstaan. Sterker nog, Iconic werd gedurende het verrichtingsonderzoek alleen maar beter en verdiende drie keer het droomcijfer 9; voor de stap, galop en rijdbaarheid en instelling.

Juist met zijn uitmuntende stap en fantastische instelling en rijdbaarheid kan Iconic dat brengen waar in de Nederlandse dressuurfokkerij vraag naar is. Marian Dorresteijn zei als lid van de hengstenkeuringscommissie eerder over zijn aanleg: ‘Iconic heeft veel souplesse en lichaamsgebruik. Hij heeft een ruime stap die heel zuiver blijft bij het sluiten. Zijn krachtige galop heeft veel vermogen en zijn draf is zeer bewerkbaar. Iconic toont bloed bij het rijden, heeft een ruime draf, maar laat zich opvallend goed sluiten.’

Deze woorden worden in de sport bevestigd. Iconic behoort tot de top van zijn jaargang, nam niet voor niks deel aan het WK voor Jonge Dressuurpaarden en pakte een mooie derde plek in de finale van de hengstencompetitie in Den Bosch. Voor zijn amazone Joyce Lenaerts allemaal extra speciaal. Samen met partner Marcel Sterrenburg staat ze met hun stal De Beukenvallei te boek als fokker van Iconic. Eerder al reed zij Iconic’s moeder Niniek STV (v. Jazz) naar Grand Prix-niveau. Uit deze bijzonder succesvolle moederlijn komt een hele waslijst dressuurpaarden die Z2 en hoger geklasseerd zijn, met naast Niniek nog Grand Prix-paarden zoals Hermes, Amadeus, Dominant en natuurlijk Junior STV. De laatste liep onder het zadel van Anky van Grunsven, wat ook geldt voor Iconic’s vader Bon Bravour en grootvader Painted Black.      

      

Fokker
de Beukenvallei
Kapelstraat 12
5595 GK Leende
Afstamming
Bon Bravour x Jazz
Geboortejaar
2013
Stokmaat
1.75 m
Goedgekeurd voor

KWPN

Sperma beschikbaar
Diepvries
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

www.arjanbekkers.nl

 

Aanvullende info

Bij verzending naar een ander station worden de verzendkosten doorberekend.

Stap 9

Draf 8

Galop 9

Souplesse 8.5

Houding/balans 8

Rijdbaarheid/Werkwilligheid 9

Aanleg 8.5

Pedigree

BON BRAVOUR
PAINTED BLACK
preferent
GRIBALDI
preferent
LITCHY
elite preferent prestatie sport-(dr) prok
ODETTE
keur preferent prestatie
CHRONOS
HINSLY
ster
NINIEK STV
keur preferent prestatie sport-(dr)
JAZZ
preferent
COCKTAIL
preferent
CHARMANTE
keur prestatie
FANIEK STV
keur preferent prestatie
VARIANT
BONIEK STV
keur preferent prestatie

Video's