Kasanova van Klaverborch

Met Kasanova van Klaverborch brengt hengstenhouderij Den Hoorn nieuw ponybloed naar het zuiden van Nederland. Kasanova van Klaverborch is zelf ZZ-springen Internationaal en L-dressuur. De pony beschikt over een top instelling wat hij niet van vreemde heeft. De vader van Kasanova van Klaverborch is de Keur, Prestatie Sport hengst King Kadanz welke zelf ook internationaal heeft gesprongen en teven Z2-dressuur was.

De moeder van Kasanova van Klaverborch is een van de betere fokmerries binnen het NRPS. Zij is een nakomeling van de NWPCS hengst Kooihuster Teake (Prest. Sport) welke onder Ellen van Bussel deelnam aan het EK Springen en later internationaal door Robert Whitacker werd uitgebracht. Anne van Klaverborch zelfd behaalde een IBOP van 85 punten en voert de predikaten Keur, Preferent en Prestatie fok. Naast Kasanova is zij tevens de moeder van de ook bij het NRPS goedgekeurde dekhengsten Khadiboj van Klaverborch, Kalido van Klaverborch en Kyoto B.R. Tevens heeft ze vele goede nakomelingen in de hoogste springsport lopen.

Kasanova van Klaverborch heeft in 2008 het afstammelingenonderzoek positief afgerond. De nakomelingen werken omschreven als rijtypisch met sprekende hoofden en uitstraling. De hardheid van de nakomelingen alsook de breedte, diepte en correctheid was goed. De nakomelingen draafden met veel souplesse, afdruk en gedragenheid. Het karakter van Kasanova van Klaverborch werd tijdens het verrichtingsonderzoek als "zeer goed" omschreven

Afstamming
King Kadanz x Kooihuster Teake
Geboortejaar
1999
Stokmaat
1.45 m
Goedgekeurd voor

NRPS

Dekgeld Gust
€ 100,-
Dekgeld Dracht
€ 250,-
Dekgeld Totaal
€ 350,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

Sterrebos 7

5491 TL  Sint Oedenrode

www.arjanbekkers.nl

 

Aanvullende info

Afstamming: King Kadanz x Kooihuster Teake x Ashkar OX

Pedigree

King kadanz
Kenaf
Kebir II OX
erkend
Monica
Nieuwmoed's Wendie
Blue Diamond OX
Nieuwmoed's Zantia
Anne van klaverborch
Kooihuster Teake
Vita Nova's Hanassie
Kooihuster Ytsje
Irene
Ashkar OX
preferent
Esmeralda
keur preferent prestatie

Video's