Kasanova van Klaverborch

Kasanova van Klaverborch is inmiddels al een aantal jaren ter dekking bij hengstenhouderij Den Hoorn.Kasanova van Klaverborch is zelf ZZ-springen Internationaal en L-dressuur. De pony beschikt over een top instelling wat hij niet van vreemde heeft. De vader van Kasanova van Klaverborch is de Keur, Prestatie Sport hengst King Kadanz welke zelf ook internationaal heeft gesprongen en teven Z2-dressuur was.

De moeder van Kasanova van Klaverborch is een van de betere fokmerries binnen het NRPS. Zij is een nakomeling van de NWPCS hengst Kooihuster Teake (Prest. Sport) welke onder Ellen van Bussel deelnam aan het EK Springen en later internationaal door Robert Whitacker werd uitgebracht. Anne van Klaverborch zelfd behaalde een IBOP van 85 punten en voert de predikaten Keur, Preferent en Prestatie fok. Naast Kasanova is zij tevens de moeder van de ook bij het NRPS goedgekeurde dekhengsten Khadiboj van Klaverborch, Kalido van Klaverborch en Kyoto B.R. Tevens heeft ze vele goede nakomelingen in de hoogste springsport lopen.

Kasanova van Klaverborch heeft in 2008 het afstammelingenonderzoek positief afgerond. De nakomelingen werken omschreven als rijtypisch met sprekende hoofden en uitstraling. De hardheid van de nakomelingen alsook de breedte, diepte en correctheid was goed. De nakomelingen draafden met veel souplesse, afdruk en gedragenheid. Het karakter van Kasanova van Klaverborch werd tijdens het verrichtingsonderzoek als "zeer goed" omschreven. Inmiddels hebben vele nakomelingen van Kasanova op de verschillende NRPS keuringen al diverse kampioenstitels behaald.

Afstamming
King Kadanz x Kooihuster Teake
Geboortejaar
1999
Stokmaat
1.45 m
Goedgekeurd voor

NRPS

Dekgeld Gust
€ 200,-
Dekgeld Dracht
€ 250,-
Dekgeld Totaal
€ 450,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

www.arjanbekkers.nl

 

Aanvullende info

Predikaat hengst: Prestatie SPORT, KEUR

Arabisch bloed 54,69%

 

 

Pedigree

King kadanz
Keur, Prestatie sport & fok, Preferent
Kenaf
Keur, Prestatie sport
Kebir II OX
Keur, Prestatie-fok, Preferent
Monica
Ster, Prestatie sport, Preferent
Nieuwmoed's Wendie
Ster, Preferent
Blue Diamond OX
Keur
Nieuwmoed's Zantia
Anne van klaverborch
Keur, Prestatie-fok, Preferent
Kooihuster Teake
Prestatie-sport
Vita Nova's Hanassie
Prestatie-fok, Preferent
Kooihuster Ytsje
Keur, Elite, Preferent, Kroon
Irene
Ashkar OX
preferent
Esmeralda
Stb

Video's