Keizerskroon Moonlight

Vader Hendi’s Arrow sport, werd als driejarige goedgekeurd in de sectie WPBR en werd meteen sectiekampioen. Als vierjarige werd hij sectiekampioen en in 2023 werd hij sectiekampioen en reserve dagkampioen. Inmiddels sport net zoals zijn vader Bijsterhof’s Daimond Dancer, diens vader Heitrak’s Marvin en daarachter De Goede Ree Now or Never, die allemaal hoog in de sport scoorden.Moeder van Arrow is de bijzonder goed fokkende Hendi’s Beauty Lady keur pref, dochter van de beroemde dressuurpony Power and Paint die uit een zeer goede Duitse lijn komt met namen als Power Boy, Golden Dream en Golden Charm. Power and Paint was met meerdere amazones zeer succesvol op NK’s en EK’s dressuur. Via moederszijde komt Hendi’s Beauty Lady uit de bekende Wester Aikema stam, haar moeder is W.A. Carolien ster elite, met daarachter merries als W.A. Nicolien kroon elite, moeder van de stamboekhengsten Wester Aikema’s Cedric en Steerwolde’s V.I.P., en stammoeder Heidehof’s Ninette ster pref.

Moeder Keizerskroon Highlight kroon, werd als driejarige reserve dagkampioen op de keuring in Hellendoorn, op vierjarige leeftijd werd ze al kroon, had een A IBOP met de hoogste dagscore. En als vader van de moeder zien wij Pippin’s Pride A.T., een hengst met vele successen in zowel de sport als in de fokkerij. Moeders moeder Leuns Veld’s Oriënta kroon, sport, elite, is zelf diverse malen regionaal en nationaal kampioen geweest. De moeder van Oriënta is Leuns Veld’s Heidi kroon, elite van wijlen Toon Peeters. Vele malen kampioen geweest op zowel de regionale als centrale keuringen en heeft zeer goede nakomelingen gebracht, zoals b.v. Leuns Veld’s Phoenix kroon, Leuns Veld’s Twister keur, Leuns Veld’s Winston stamboekhengst en Z2 dressuur en Leuns Veld’s Xena keur. Daarachter Molenhof’s Ilonka, ook kroon pref.

Keizerskroon Moonlight bezette zelf de 1e plaats bij de nieuwe jaargang 3-jarige WPBR hengsten op de hengstenkeuring van het Nederlands Welshpony en Cob Stamboek.

Het juryrapport vermeld over Moonlight:
Pony met veel rasuitstraling en hengstuitstraling. De hengst is goed bergop gebouwd met veel front, een goede schouderligging en een goede gesloten bovenlijn. Het beenwerk is voldoende van omvang. De voeten zijn voldoende ontwikkeld, wel is bij de hengst aan de voorzijde een lichte franse stand geconstateerd. De pony beweegt met veel houding en lichaamsgebruik, heeft een mooie voorbeentechniek in de bewegingen en heeft veel bergop tendens.

Afstamming
Hendi's Arrow x Pippin's Pride A.T.
Geboortejaar
2021
Stokmaat
1.47 m
Goedgekeurd voor

NWPCS

Dekgeld Gust
€ 200,-
Dekgeld Dracht
€ 250,-
Dekgeld Totaal
€ 450,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

www.arjanbekkers.nl

Pedigree

Hendi's Arrow
Sport
Bijsterhof's Diamond Dancer
Preferent, Sport
Heitrak's Marvin
Elite, Sport, Prestatie
Speyksbosch Destiny
kroon, preferent
Hendi's Beauty Lady
Keur, Preferent
Power and paint
Wester Aikema's Carolien
Ster, elite
Keizerskroon Highlight
Kroon
Pippin's Pride A.T.,
Sport
Wengelo's Ricardo
Sport
Orchard orange Pippin
Kroon, Sport, Elite
Leuns Veld's Ori Nta
Kroon, Sport, Elite
Verona's Bo-Gi
Preferent
Leuns Veld's Heidi
Kroon, Elite