Lowlands

Als u op zoek bent naar een hengst die 'vrij' is van Jazz, Ferro en Flemmingh, een fantastische stap heeft en een zeer goede rijdbaarheid, is Lowlands uw hengst.

Lowlands liep een fantastisch KWPN verrichtingsonderzoek. Hij sloot die af met 87,5 punten en werd de reservekampioen van het verrichtingsexamen. Lowlands scoorde enorm met zijn stap (9,5) en rijdbaarheid (9,0) – beide speerpunten in het KWPN dressuurfokbeleid – en liet verder ook nergens punten liggen: 8,5 voor draf, galop, souplesse, houding en balans en aanleg als dressuurpaard.

In het rapport schrijft het KWPN: Lowlands is een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter geconcentreerde hengst met zeer goede instelling. Hij beschikt over een goede ruime draf met een achterbeen dat zeer goed te bewerken is. Zijn galop heeft een krachtige afdruk, beschikt over veel ruimte en gedragenheid. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat Lowlands de ruiter een zeer goed gevoel geeft.

Lowland komt uit de beste Duitse bloedlijnen. Zijn vader is de populaire Easy Game-zoon Millennium die al diverse keuringskampioenen in Duitsland bracht. Hij krijgt in Lowlands zijn eerste zoon die bij het KWPN goedgekeurd is.
De moeder van Lowlands is La Donna S, een dochter van Donnerball, die als vijfjarige zilver won op het WK Jonge Dressuurpaarden. Donnerball werd door Kristina Sprehe uitgebracht tot het hoogste niveau in de sport. Zoals zijn naam al doet vermoeden is Donnerball een rechtstreekse zoon van de top Grand Prix-hengst Donnerhall, die in Oldenburg een levensgroot bronzen standbeeld kreeg als één van de belangrijkste dressuurpaardenverervers aller tijden. Zelf zette Donnerhall maar liefst 65 internationale overwinningen op zijn naam en won hij meerdere keren teamgoud en individuele medailles op grote kampioenschappen.

De moederlijn van Lowlands is even indrukwekkend. Zijn moeder, La Donna S is een Elite Staats Premie merrie en werd geselecteerd voor de prestigieuze 'Brilliantring' op de Oldenburg Elite Merrie Show in Rastede. Naast Lowlands heeft ze nog twee goedgekeurde zonen gegeven, Dantes Dancer en Dantes Specter, een Prix St. Georg dochter en een Elite-veulen. Grootmoeder Lucy is de moeder van drie Staats Premie merries en van het Grand Prix-dressuurpaard Nora van Christa Larmoyeur. Lucy is tevens de halfzus van het Grand-Prix dressuurpaard Exquis Escapado, gereden door Carl Hester en Hans Peter Minderhoud. Verder komen er nog een aantal goedgekeurde hengsten uit de moederlijn, evenals succesvolle sportpaarden tot en met Grand Prix niveau.

In de vakkundige handen van Dinja van Liere liep Lowlands in 2021 naar een 8,2 op de kwalificatiewedstrijd voor het Bundeschampionat in Hagen, waardoor hij een startbewijs voor het Bundeschapionat in september in Warendorf kreeg en als reserve werd opgenomen in het Duitse team voor de wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Verden.

Ook in Nederland scoorde Lowlands goed op wedstrijden. Lowlands werd vierde in de finale van de PAVO Cup met 89,4 punten. Door zijn goede optreden in de Hengstencompetitie waar hij telkens een hoge klassering noteerde, behaalde hij een mooie 2e plaats in de eindstand van deze competitie in de klasse M.

Lowlands is gefokt door Bernhard Schrapper in Duitsland. Iron Spring Farm (USA) is sinds 2020 de eigenaar van de hengst. Hij blijft in Nederland en staat in training bij Dinja van Liere.

Afstamming
Milennium x Donnerball
Geboortejaar
2016
Stokmaat
1.71 m
Goedgekeurd voor

KWPN, Oldenburg.

Dekgeld Gust
€ 350,-
Dekgeld Dracht
€ 850,-
Dekgeld Totaal
€ 1.200,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

** Indien inseminatie plaats vindt via ons station, zullen er geen verzendkosten in rekening worden gebracht.**

Stap  9,5

Draf  8,5

Galop  8,5

Souplesse  8,5

Houding en Balans  8,5

Rijdbaarheid en bewerkbaarheid  9

Aanleg als dressuurpaard  8,5

 

Pedigree

MILLENNIUM
EASY GAME
GRIBALDI
preferent
EVITA XII
ster preferent prestatie
MERLE
RAVEL
MAZURKA MAGICA
LA DONNA S
DONNERBALL
DONNERHALL
erkend
CALAIDA
LUCY
LANDADEL
IKARELLA

Video's