Mauro Turfhorst

Mauro Turfhorst is een zwarte parel die als driejarige al erg positief opviel op de hengstenkeuring in Den Bosch. Tijdens het voorjaarsonderzoek '21 in Ermelo maakte hij de hooggespannen verwachtingen helemaal waar. Hij slaagde met 84 punten en werd hiermee de reservekampioen van het KWPN verrichtingsonderzoek. Voor de stap kreeg hij een 8 en voor de andere onderdelen allemaal een 8,5.

De verrichtingsjury was lovend over de verrichting van Mauro: “De hengst loopt altijd berg op en heeft een mooi silhouet. Hij heeft een heel fijn karakter, is werkwillig en denkt altijd goed mee. In draf loopt hij altijd naar boven, met een mooie voorbeen techniek. Daarbij zoekt hij altijd de hand van de ruiter op. In deze gang geeft hij een mooi, aansprekend beeld. In galop heeft hij een mooie sprong en is altijd berg op. De hengst denkt altijd voorwaarts, heeft veel balans en kan goed schakelen. In stap heeft hij direct ontspanning en heeft een grote overstap, hij komt goed tot schreiden.”

Mauro Turfhorst kreeg de volgende cijfers: Stap: 8, Draf: 8,5, Galop: 8,5, Souplesse: 8,5, Houding & Balans: 8,5 Rijdbaarheid en Instelling: 8,5, Aanleg als dressuurpaard: 8,5.

Mauro vervolgde zijn opleiding bij Dinja van Liere die hem in de zomer van 2021 met 87,8 punten, naar de achtste plaats in de finale van de Pavo Cup voor vierjarige paarden stuurde. Ook in de hengestencompetitie maakte Mauro indruk. Met 3x een 2e en 1x een 3e plaats wist hij een mooie overall 2e plaats in de eindstand te bemachtigen. Mauro lijkt hierin ook de verwachtingen helemaal waar te gaan maken. Hij krijgt bovendien van de jury het lovende commentaar: "het is een compleet paard met drie goede gangen en veel uitstraling".

De moeder van Mauro is Hidaylia. Zij is een stermerrie van Negro (Inter II onder Anne van Olst) uit de voorlopige keurmerrie Daylia van Scandic (Grand Prix onder Patrik Kittel). Dan volgt in de pedigree Gribaldi (Grand Prix onder Edward Gal) en de Nimmerdor (Grand Prix springen onder Albert Voorn). Kortom vijf topsport hengsten op rij die garant staan voor de ijzersterke bloedopbouw.

Mauro Turfhorst komt uit de beroemde prestatie- en predikaatrijke Daula-stam (Merrielijn 31, fokfamilie 20). Zijn moeder is de elegante, langgelijnde Negro-merrie Hidaylia (1.71m).

Uit de directe moederlijn komen de Lichte Tour-merrie Vivalia (v. Biotop), de Grand Prix-merrie Cavalia (v. Sir Donnerhall I), de KWPN goedgekeurde hengsten Farmer (v. Voltaire), Jimtown (v. Darco) en Pardon (v. Weyden).

Verder stammen de KWPN goedgekeurde hengsten Majesteit (v. Ishan xx), For Gribaldi (v. Gribaldi), Safarie (v. Farn) en de Grand Prix-hengst Hierarch (v. Cocktail) uit de merrielijn van Mauro Turfhorst. Daarnaast komen ook de hengsten Janeiro Platinum (v. Sezuan), goedgekeurd bij DWB en Old., Gershwin (v. Vivaldi), AES gekeurd en Inter I actief, Norton L (v. Nimmerdor), ggk in Westfalen, Jazzman (v. Jazz), in Oldenburg gekeurd en Caratino Z (v. Calvaro Z) in Rusland gekeurd.

Inmiddels zijn de eerste twee jaargangen van Mauro Turfhorst geboren. Dit zijn rastyische, mooie en complete veulens. Mauro Turfhorst geeft stoere veulens met veel model.

Afstamming
Zonik x Negro
Geboortejaar
2017
Stokmaat
1.70 m
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld Gust
€ 350,-
Dekgeld Dracht
€ 950,-
Dekgeld Totaal
€ 1.300,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

Aanvullende info

WFFS negatief

Stap  8

Draf  8.5

galop 8.5

Souplesse 8.5

Houding en Balans 8.5

Rijdbaarheid en instelling 8.5

Aanleg als dressuurpaard 8.5

Pedigree

ZONIK
erkend
BLUE HORS ZACK
erkend
ROUSSEAU
preferent
ORONA
ster preferent prestatie ibop-(dr)
ROMANIK
ROMANOV BLUE HORS
DUNJA
HIDAYLIA
ster
NEGRO
preferent
FERRO
preferent
FEWRIE
keur preferent prestatie
DAYLIA
ster
SCANDIC
PEARLLIA
elite preferent prestatie prok

Video's