McLaren

McLaren is een dynamische, prachtige en bewegings-sterke zoon van de Oldenburg-kampioenshengst en Burgpokal-finalist Morricone uit een moeder van Sir Donnerhal I - Akzent II.

McLaren imponeert met zijn elastische, lichtvoetige bewegingen en afdruk van het achterbeen. Onder het zadel beschikt hij over ontzettend veel balans, een fantastische zelfhouding, go en een ongecompliceerd, werkwillig karakter. Hij sloot het KWPN verrichtingsexamen af met 83,5 punten. In het rapport prees de jury zijn bereidwilligheid, hiervoor kreeg McLaren een 9. Zijn ongecompliceerde karakter en zijn bereidwilligheid ontlokte McLarens amazone tijdens de verrichtingstest, Astrid Reinders, de woorden: "Een abnormaal lieve hengst!" McLaren kreeg een 8,5 voor de stap en ook voor de souplesse, houding en balans en voor zijn aanleg als dressuurpaard. Voor zijn draf en galop scoorde de hengst een 8.

Het afgelopen jaar was McLaren een opvallende verschijning in de dressuurpistes. Onder Dinja van Liere haalde de hengst met glans de finale van de Pavo Cup voor vierjarige paarden. In de voorronde scoorde McLaren 88,8 punten en kwam bij de beste die die door gastruiter Philipp hess werden getest. Hess was super enthousiast over het gevoel dat McLaren hem gaf. De Morricone-zoon kreeg als enige de ultieme 10 van Hess! McLaren won uiteindelijk het zilver. hij was de beste KWPN-hengst bij de vierjarigen.

Ook in de hengstencompetities was McLaren niet te kloppen. Alle wedstrijden wist hij op overtuigende wijze te winnen. De juryleden waren niet alleen lovend over zijn bewegingen, maar ook over zijn werkwilligheid, harmonie en balans.

Vader Morricone werd in 2014 Oldenburgs kampioenhengst en dressuurwinnaar bij zijn hengstenproef in 2015 en 2016. Op slechts 7-jarige leeftijd was hij een van de hoogst geplaatste finalisten in de Nürnburger Burgpokal. Aan moederszijde verzekert hij zijn uitstekende erfenis met twee Grand Prix hengsten, Rubin Royal en De Niro.

McLaren’s moeder, de Staatspremie en Elite merrie Samanta, bracht al de succesvolle Inter I merrie Fiolina en is de zus van de succesvolle S-dressuurpaarden Sumpatico en Souverän’s Parade. Moedersvader Sir Donnerhall I, ‘Hauptprämiensieger, Oldenburger Landskampioen, Bundeschampion en vicewereldkampioen, behoort tot één van de meest gewilde verervers van Duitsland. Met Akzent II wordt de pedigree van McLaren afgerond met nog een topvererver, meer dan 50 van zijn nakomelingen zijn succesvol tot en met Grand Prix dressuur.

McLaren kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding en kan daarnaast elegantie, lichtvoetigheid en instelling toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

 

Afstamming
Morricone x Sir Donnerhall I
Geboortejaar
2017
Stokmaat
1.69 m
Goedgekeurd voor

KWPN, Oldenburg.

Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn 

www.arjanbekkers.nl

 

Aanvullende info

** Indien inseminatie plaats vindt via ons station, zullen er geen verzendkosten in rekening worden gebracht.**

 

WFFS negatief.

Stap 8,5

Draf 8

Galop 8

Souplesse 8,5

Houding en Balans 8,5

Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 9

Aanleg als dressuurpaard 8,5

 

 

 

Pedigree

MORRICONE
MILLENNIUM
EASY GAME
MERLE
HARTIMA
RUBIN ROYAL
HARTINA
SAMATHA
SIR DONNERHALL
SANDRO HIT
CONTENANCE D
GAMITA
AKZENT II
WELTCUP 2

Video's