Nashville Star

Nashville Staris een sterk bewegende, complete hengst van Kristina Bröring-Sprehe's Olympiade-paard Desperados FRH. Op de KWPN Hengstenkeuring was Nashville Star een van de smaakmakers van de keuring. De chique zwarte is gefokt door L. Martens & dochters uit Zuidveen. Als veulentje was Nashville Star al opvallend en werd een van de prijstoppers van de Elite veulenveiling in Borculo.

Ook voor de hengstenkeuringscommissie was Nashville Star een opvallende hengst, voorzitter Bert Rutten: "Het is een chique, bloedgemaakte hengst. In alle bezichtigingen liet hij zien dat hij over veel schakelvermogen beschikt. Hij beweegt lichtvoetig en ook aan de longe toonde de hengst veel balans." Tijdens het afgelopen verrichtingsonderzoek (2021/22) was Nashville Star de verrichtingskampioen. De hengstenkeuringscommissie omschreef hem als een chique, aansprekende hengst met die goede gasisgangen waaronder een zeer goede stap. Hij beweegt heel lichtvoetig en kan op vallend makkelijk schakelen in beweging. Voor de stap behaalde Nashville Star zelfs een 9,5 !! De overige punten waren: Draf 8.5, galop 8.5, Souplesse 8.5, Houding en balans 8.5, Rijdbaarheid en instelling 9.0 en voor aanleg als dressuurpaard een 8.5.

Nashville Star's vader is de Grand Prix hengst Desperados FRH. De Hannoverander Hengst van het Jaar 2016 was tijdens zijn carrière een van de meest succesvolle hengsten aller tijden. Onder zijn amazone Kristina Bröring-Sprehe won hij meerdere malen de Duitse nationale titel in de Grand Prix, werd Europees en Wereldkampioen met het Duitse team en haalde verschillende individuele medailles. Het hoogtepunt van zijn sportcarrière was zeker zijn deelname aan twee Olympische Spelen. In Londen won het paar team zilver en vier jaar later in Rio de Janeiro werd het team goud en individueel brons. Daarnaast was Desperados FHR in 2016 de onbetwiste nummer één dressuurpaard van de wereld in de WBFSH World Rankings.

Nashville Star komt uit de voorl. keurmerrie Ezrasijgje, de bekende Sijgje-stam. Ze stamt af van de Grand Prix en keurhengst Westpoint, die onder Kirsten Beckers succesvol was. Nashville's grootmoeder is de preferente, prestatie-merrie Rasijgje die afstamt van de GP-hengst Montecristo. Ze was zelf actief in het ZZ-Zwaar. Daarnaast bracht ze van Jazz het Zware Tour paard Walskoning en het ZZ-Licht paard Barleduc (v. Rubin Royal). Uit de Sijgje-stam komen niet alleen dressuurpaarden die op Z2 en hoger niveau geklasseerd zijn, maar ook een aantal internationale dressuurpaarden.

De eerste veulens van Nashville Star worden dit jaar verwacht.

Afstamming
Deperados x Westpoint
Geboortejaar
2018
Stokmaat
1.68 m
Goedgekeurd voor

Westfalen Verband, KWPN.

Dekgeld Gust
€ 350,-
Dekgeld Dracht
€ 850,-
Dekgeld Totaal
€ 1.200,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

 

WFFS negatief.

Stap                               9,5

Draf                               8,5

Galop                             8,5

Souplesse                       8,5

Houding & Balans            8,5

Rijdbaarheid/instelling      9

Aanleg als dressuurpaard 8,5

Totaal                           87,5

Pedigree

DESPERADOS
DE NIRO
erkend
DONNERHALL
erkend
ALICANTE B
WIE MUSIK
WOLKENSTEIN II
MASKOTTCHEN
EZRASIJGJE
ster
WESTPOINT
keur
JAZZ
preferent
JERLINDA
elite preferent prestatie prok
RASIJGJE
elite preferent prestatie sport-(dr) prok
MONTECRISTO
LESIJGJE
prestatie

Video's