Nilo

Elk  jaar zijn we weer op zoek om nieuw ponybloed voor de Nederlandse fokkers aan te kunnen bieden via ons station. In NILO hebben we weer een jonge ponyhengst die beschikt over een zeer interessante bloedvoering. Nilo heeft als vader FS Numero Uno. Een hengst die geprezen wordt voor zijn type, beweging, karakter en rijdbaarheid. Punten die hij niet alleen zelf bezit maar ook doorgeeft aan zijn nakomelingen. FS Numero Uno is inmiddels zelf succesvol tot intermediaire I niveau en vader van 57 goedgekeurde zonen, waaronder de kampioenshengst van de Rijnlandse rijponykeuring 2019 en de bronzen medaillewinnaar op de Bundeschampionaat 2022 FS Next Diamond.

FS Numero Uno’s vader was de al evenzo succesvolle hengst Noir de Luxe welke zelf ook vele kampioenschappen in Duitsland op zijn naam wist te zetten.

Moeder van Nilo is de Staatprämie stute Grandezza welke afstamt van de kampioenshengst FS Champion de Luxe. Champion de Luxe is vader van 100 goedgekeurde zonen en meer den 100 staatspremiemerries en vele nakomelingen succesvol in de sport en internationale kampioenschappen.

Grandezza is naast deze Nilo ook moeder van de voor Groot-Brittanië uitkomende internationale pony Dante Alighierie (v. FS Don’t Worry). Verder zien we in de moederlijn de goedgekeurde hengsten Diego de la Vega (v. FS Don’t Worry) de siegerhengst Casimir Cassini (v. Top Carlos Cassini)., Genisis BL (v. Golden West).

Grootmoeder van Grandezza is de merrie Golden Dancer. Een topgarantie voor prestatie en succesvolle ponyfokkerij. Zij is tweevoudig Europees kampioen onder Jana Kuhn.

Afstamming
FS Numero Uno x FS Champion de Luxe
Geboortejaar
2020
Stokmaat
1.48 m
Goedgekeurd voor

Westfalen, NRPS

Dekgeld Gust
€ 200,-
Dekgeld Dracht
€ 250,-
Dekgeld Totaal
€ 450,-
Sperma beschikbaar
Vers

Pedigree

FS Numero Uno
Noir de Luxe
Heidbergs Nancho Nova
Pr./El
Vollmondnacht
St.Pr./El
FS Dancing Diamond
St.Pr.St. Hauptstudbuch
FS Don't Worry
FS Golden Touch
St. Pr.St. Hauptstutbuch
Grandezza
St.Pr. Stutbuch 1
FS Champion de Luxe
FN-Bundesprämie
FS Cocky Dundee
FS Golden Fleur
St.Pr.St. Hauptstutbuch
Good Luck
Hauptstutbuch
Golden Dancer
Pr.
Comtesse B.
Stutbuch