Qunicum

 

Qunicum is een zoon uit de eerste jaargang van de BWP gekeurde hengst Q’Chacco blue van Essene. Hij was een van de opvallenste springpaarden van zijn jaargang en een interessante hengst voor de toekomst. Q’Chacco Blue van Essene stamt daarnaast uit een bijzonder succesvolle moederlijn. Zo gaf moeder Folie van Essene al het 1.60 m springpaard Jolie van Essene (v. contefino) en is ze een halfzus van het 1.60 springpaard Extra de Essene (Diamant de Semilly). Weinig toelichting hoeft de vader van Q’Chacco Blue van Essene, Chacco Blue, nummer één springpaardenvererver op de WBFSH  Sire Ranking en vader van talloze opvallende en succesvolle springpaarden.

De moederlijn van Q’Unicum staat bekend als de Hastrona-stam. Grootmoeder van Q’Unicum, Sorina pref prest prok, bracht al drie goedgekeurde zonen, alle drie afstammend van Eldorado van de Zeshoek. Grodino is 1.45m springen, Haran 1.55m en de jongste, El Morado is in 2020 goedgekeurde bij het NRPS. In de directe moederlijn drie hengsten op rij die op internationaal niveau hebben gepresteerd; Larino keur, Celano keur en Concorde pref. Ook de internationale springpaarden Dorina (v Transvaal), Othello (v Kristal), Cenzo (v. Harley VDL) en de NRPS ggk hengst My Jemen (v. Mytens xx) komen uit de directe moederlijn.

Qunicum heeft in januari zijn verrichtingsexamen  bij het NRPS afgerond met mooie punten. Het rapport vermeld verder: “Qunicum is een aansprekende hengst met veel uitstraling, die zeer evenwichtig en werkwillig is en zich gedurende het onderzoek met veel overtuiging heeft gepresenteerd, waarbij opvalt dat hij zich heel fijn laat rijden. De hengst springt met zeer veel afdruk, snelle reflexen en een goede techniek. Hij heeft veel vermogen. Qunicum heeft zeer veel aanleg als springpaard en zeer veel prestatiebereidheid”.

 

Fokker
P.C. de Louw
Venbergseweg 24
5551TJ Dommelen
Afstamming
Q Chacco Blue van Essene x Larino
Geboortejaar
2020
Stokmaat
1.69 m
Goedgekeurd voor

NRPS

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 600,-
Dekgeld Totaal
€ 850,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

WFFS-vrij

Stap: 7

Draf: 7.5

Galop: 8.5

Afdruk: 8.5

Techniek: 8.5

Atletisch vermogen: 8.5

Vermogen: 8

Rijdbaarheid: 9

Aanleg springpaard: 8.5

Prestatiebereidheid/Werkwilligheid: 8.5

Gehoorzaamheid en evenwichtigheid: 8.5

Totaalscore 83

 

Pedigree

Q'CHACCO BLUE VAN ESSENE
CHACCO-BLUE
CHAMBERTIN
MOM'S CONTARA
FOLIE VAN ESSENE
NONSTOP
SARI VAN ESSENE
BEAURINA
LARINO
CONCORDE
ERINA
SORINA
CELANO
MORINA