Red Viper

Red Viper is een hele elegante hengst. Hij is gefokt door Coen Kerbert uit Enschede en is een zoon van de Grand Prix-hengst Romanov Blue Hors. Red Viper is een van de laatste vertegenwoordigers van de beroemde R-Lijn.

Red Vipers moeder Zolena (Elite, EPTM, prok, sport) was in 2008 de beste merrie in de Pavo Cup. Een jaar later was de merrie onder Annerein Kerbert de grote verrassing van het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden. Het paar was de beste Nederlandse combinatie in de selectieronde en in de finale werd het paar dertiende. In de sport liep Zolena tot en met ZZ-Licht niveau onder het zadel van Christien Kerbert. Red Viper is haar vijfde nakomeling en was destijds de veilingtopper van de Borculose veulenveiling. Zolena is ook de moeder van de NMK-merrie My Lena (v. Blue Hors Zack) die onder Bart Veeze zesde werd in de Pavo Cup voor vierjarigen. My Lena gaf in combinatie met de hengst Kyton de nakomeling Rylena, die reservekampioen werd op de KWPN nationale veulenkeuring 2021.

Aan de basis van Red Vipers moederlijn staat de keur, preferente, prestatie-merrie Urona. Uit deze stam komen veel goedgekeurde hengsten, waaronder de hengsten High Five U.S. (v. Charmeur), Knock Out (v. Ebony) en Blue Hors First Choice (v. Jazz). Ook komen veel dressuurpaarden die Z2 en hoger geklasseerd zijn uit deze stam, waaronder een vijftal Grand Prix-paarden zoals Axel (v. Sandreo), Junimond (v. Jazz), Zodiak (v. San Remo), Nurona (v. Partout) en Markant (v. Michelangelo).

Red Viper won in de zomer van 2022 onder het zadel van Bart Veeze de verrichtingstest in Warendorf. Red Viper kreeg een 8,8 voor de stap, een 8,5 voor de draf, een 9 voor de galop, een 8,8 voor de rittigkeit en een 9 voor de instelling en werkwilligheid. Met een gemiddelde van 8,8 scoorde de donkere vos de hoogste punten. Het commentaar van de jury was lovend. “De draf heeft veel uitdrukking, met een mooi voorbeen gebruik. De galop heeft heel veel balans, is al gedragen en berg op en met een heel goed gebruik van het achterbeen. De stap is ruim en los door het lijf. Wat betreft de rittigkeit: de hengst reageert heel positief op de hulpen van de ruiter. De hengst heeft een heel goede instelling en een zeer grote bereidheid tot werken. Hij wachtte altijd goed op de hulpen en reageerde altijd zeer vanzelfsprekend.” In 2023 scoorde Red Viper wederom hoge punten voor zijn verrichtingstest.

Vorig jaar toonde Red Viper zijn eerste jaargang veulens. De veulens zijn langgelijnd en hebben veel front. Daarnaast hebben ze een moderne uitstraling met zeer correct beenwerk. De veulens vallen gemiddeld op door hun fantastische bewegingen. Dit lijkt Red Viper zeer sterk te vererven. De stap, draf en galop zijn van hoge kwaliteit.

 

Afstamming
Blue Horse Romanov x Sir Sinclair
Geboortejaar
2019
Stokmaat
1.75 m
Goedgekeurd voor

Oldenburg, Westfalen.

Aanvullende info

Hengst staat bij Bart Veeze. Verzendkosten NL worden doorberekend.

Stap 8.8

Draf 8.5

Galop 9

Rittigkeit 8.8

Instelling en werkwilligheid 9

Pedigree

ROMANOV BLUE HORS
ROHDIAMANT
erkend
RUBINSTEIN I
ELEKTIA 5
RUMIRELL
GRUNDSTEIN II
RULING ACTION
ZOLENA
elite eptm sport-(dr) prok
SIR SINCLAIR
keur
LORD SINCLAIR
KRISHNA
ster preferent prestatie sport-(dr)
MARLENA
keur preferent prestatie sport-(dr)
CABOCHON
keur
HELENA
keur preferent sport-(dr)