Tattoo TN

De lichtvoetige, moderne hengst Tattoo H & DB overtuigde op de BWP Hengstenkeuring bij het vrijspringen, maar ook zeker onder het zadel. Met zijn balans, rijdbaarheid en intelligentie aan de sprong verdiende Tattoo H & DB met verve zijn dekbrevet bij het BWP. Tattoo’s vader Parfait van het Schaeck is een veelbelovende hengst onder het zadel van Tim Van den Broeck en combineert stempelhengst Comme Il Faut met de beroemde merrie Like A Diamond van het Schaeck. Onder Marlon Modolo Zanotelli behoort Like A Diamond van het Schaeck tot de beste springpaarden ter wereld en won zij reeds CSI5*-rubrieken in Praag, Barcelona en Doha en daarnaast werd zij tweede in de Global Champions Tour Grand Prix van Samorin in 2021.

Verder komt Tattoo H & DB uit de bijzonder sterke stam van Usha van ’t Roosakker. Moeder O’Mega H & DB is een BWP elite merrie en werd als vierjarige kampioen van de BWP merriekeuring in Sint Niklaas. Inmiddels wordt zij succesvol in de sport uitgebracht tot op 1.45m-niveau en sprong zij vorig jaar onder Samuel Hutton mee in de finale van de zevenjarigen op de Wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden in Lanaken. Tattoo’s grootmoeder Ikea van ’t Roosakker is op haar beurt moeder van het Grand Prix-springpaard L’Esprit Hero Z van Dermott Lennon en is een rechtstreekse dochter van de bekende Electra van ’t Roosakker. Onder zowel Janika Sprunger als Jos Lansink sprong Electra op Grand Prix-niveau en in de fokkerij gaf zij onder meer Kent Farringtons Kaprice en de 1.50m geklasseerde Horpleasure van ’t Roosakker. Via de zeer succesvolle merrie Atoucha van ’t Roosakker gaat de pedigree van Tattoo H & DB terug op de grondlegger van deze sterke familie: Usha van ’t Roosakker.

Tattoo H & DB toont zowel bij het vrijspringen als onder het zadel enorm veel atletisch vermogen en beschikt over goede reflexen en veel souplesse. Onder het zadel vallen ook zijn balans en gedragenheid heel positief op en laat hij zich al bijzonder goed rijden. Zijn springtalent in combinatie met zijn ijzersterke afstamming maakt Tattoo H & DB een interessante aanwinst voor de fokkerij.

 

Afstamming
Perfait van het Schaeck x Kannan
Geboortejaar
2019
Stokmaat
1.70 m
Goedgekeurd voor

BWP, KWPN

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 650,-
Dekgeld Totaal
€ 900,-
Sperma beschikbaar
Vers
Aanvullende info

Tattoo staat bij Team Nijhof in Geesteren. Verzendkosten zullen worden doorberekend.

Pedigree

PARFAIT VAN HET SCHAECK
COMME IL FAUT
CORNET OBOLENSKY
RATINA Z
LIKE A DIAMOND VAN HET SCHAECK
DIAMANT DE SEMILLY
CACACHA VAN HET SCHAECK
O' MEGA H & DB
KANNAN GFE
VOLTAIRE
CEMETA
IKEA VAN 'T ROOSAKKER
FOR PLEASURE
ELECTRA VAN T ROOSAKKER