Vaderland

 de Westfaalse hengstenkeuring was Vaderland een van de drie reserve kampioenen. De Vitalis-zoon voltooide de 14-dagen test in Adelheidsdorf in het voorjaar van 2019 met een uitstekend dressuurgericht eindcijfer, een 8,74, het op één na beste dressuurresultaat. Hij ontving een 8,0 voor zijn stap en draf, voor zijn galop kreeg hij maar liefst een 9,5. Karakter, temperament en werkwilligheid werd beloond met een 9,25. Voor zijn rijdbaarheid ontving hij een 9,75.

 

Ook presteerde Vaderland goed in de sporttest in Münster-Handorf in maart 2020. Hij eindigde als vierde met een gemiddelde van 8,48. Voor de stap en galop kreeg hij een 8,5. Voor Rittigkeit en totale indruk scoorde de hengst 8,6. In de finale van het Oldenburger Reitpferdechampionat won Vaderland brons.

 

Vaderland's vader, Vitalis, is inmiddels een topdressuurpaarden vererver en bijzonder populair over de hele wereld. Met zijn dure nakomelingen domineerde hij de Duitse veilingen in Münster-Handorf, bracht hij talloze elite-merries en heeft hij tot nu toe meer dan 20 goedgekeurde zonen. In 2016 werd zijn dochter Victoria Secret Wereldkampioen bij de vijfjarige dressuurpaarden. Vitalis vierde zelf zijn sportieve comeback onder het zadel van Isabel Freese en won de Nürnberger Burgpokal.

 

Vaderland’s moeder is de voorlopig keurmerrie Vechta van de Grand Prix-hengst Krack C uit de Contango-dochter Nevada. Vechta bracht ook Impressive VDC (v. Charmeur) die in 2020 met Sarah Mills geselecteerd was voor het geannuleerde WK voor jonge dressuurpaarden. De tienjarige ruin loopt inmiddels in de Grand Prix.

Uit de merriestam komt de BWP goedgekeurde hengst Heros Begijnhoeve (v. Vivaldi). Ook Tommie Visser's internationale dressuurpaard Fanatique Begijnhoeve (PSG-Inter I) is nauw verwant aan Vaderland. De moederlijn bracht verder de goedgekeurde hengst Nachtwacht (v. Nocturn), Joilet (v. El Corona) - Z dress, Diavola (v. Diamo) - 1.30m spr. en Avalanche (v. Tjungske) - 135m. spr.

 

De veulens van Vaderland vallen direct op met hun mooie berg-op verschijning en sterke bewegingen. Op veilingen zijn ze geliefd en enkele zijn al duur verkocht. Zo werd er 30.000 euro neergeteld voor zijn dochter (uit een moeder van Fairytale) op de veiling ‘Reiten gegen den Hunger’ in Balve. Op de Stal Brouwer Auctions was zijn zoon Professor W.S. de duurste met 23.000 euro.

Zijn zoon Valdez was het duurste dressuurveulen van de DSP Online Auction en in Münster-Handorf leverde hij een van de prijstoppers met Veni Vidi Vici die voor 22.500 euro werd verkocht. Zijn dochter Valena verhuisde voor 16.500 euro naar Groot-Brittannië. Vaderland geniet dan ook grote populariteit onder de fokkers!

 

Dinja van Liere heeft de training van Vaderland op zich genomen. In de zomer van 2022 heeft Vaderland zich gekwalificeerd voor het Bundeschampionat, hij behaalde tijdens de selectiewedstrijd maar liefst 86.8%. Dinja: “Vaderland is een stoere krachtpatser. Hij heeft drie goede gangen en een heel stoer voorbeen. Hij heeft veel kracht in het lopen. Ik had direct met hem een goede klik.”

 

Afstamming
Vitalis x Krack C
Geboortejaar
2016
Stokmaat
1.69 m
Goedgekeurd voor

Westfalen, Hannover, Oldenburg.

Dekgeld Gust
€ 350,-
Dekgeld Dracht
€ 1.000,-
Dekgeld Totaal
€ 1.350,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Aanvullende info

Alleen nog beschikbaar via diepvriessperma

 

WFFS negatief.

Pedigree

VITALIS
VIVALDI
KRACK C
RENATE-UTOPIA
TOLIVIA
D-DAY
NALIVIA
VECHTA
KRACK C
FLEMMINGH
GICARA II
NEVADA
CONTANGO
ECLAIR

Video's