Vaderland

Op de Westfaalse hengstenkeuring was Vaderland een van de drie reserve kampioenen. De Vitalis-zoon voltooide de 14-dagen test in Adelheidsdorf in het voorjaar van 2019 met een uitstekend dressuurgericht eindcijfer, een 8.74, het op één na beste dressuurresultaat. Hij ontving een 8,0 voor zijn stap en draf, voor zijn uitmuntende galop kreeg hij maar liefst een 9,5. Karakter, temperament en werkwilligheid werd beloond met een 9,25. In maart 2020 is Vaderland geslaagd voor de sporttest met een 8,48 en ook hier waren alle cijfers goed tot zeer goed.

Op het Oldenburger Landeschampionat in Vechta in Juli 2021 werd Vaderland derde in het sterke deelnemersveld. In oktober behaalde Vaderland onder het zadel van Annika Korte meteen een tweede plaats met een 8,2 in zijn eerste Jonge Dressuurpaarden proef. Maar Vaderland is niet alleen sportief op het goede pad, ook qua fokkerij haalde hij de krantenkoppen!

Met zijn veulens overtrof Vaderland alle verwachtingen en verrijkte het talloze veulenveilingen in Duitsland.

De veulens van Vaderland vallen direct op met hun mooie berg-op verschijning en sterke bewegingen. Op veilingen zijn ze geliefd en enkele zijn al duur verkocht. Zo werd er 30.000 euro neergeteld voor zijn dochter (uit een moeder van Fairytale) op de veiling ‘Reiten gegen den Hunger’ in Balve. Op de Stal Brouwer Auctions was zijn zoon Professor W.S. de duurste met 23.000 euro.

Zijn zoon Valdez was het duurste dressuurveulen van de DSP Online Auction, in Münster-Handorf leverde hij een van de prijstoppers met Veni Vidi Vici die voor 22.500. Zijn dochter Valena verhuisde voor 16.500 euro naar Groot-Brittannië.

Vaderland's vader, Vitalis, is inmiddels een topdressuurpaarden vererver en bijzonder populair over de hele wereld. Met zijn dure nakomelingen domineerde hij de Duitse veiling(en) in Münster-Handorf, bracht hij talloze elite-merries en heeft hij tot nu toe meer dan 20 goedgekeurde zonen. In 2016 werd zijn dochter Victoria Secret Wereldkampioen bij de vijfjarige dressuurpaarden. Vitalis vierde zelf zijn sportieve comeback onder het zadel van Isabel Freese en won de Nürnberger Burgpokal.

Vaderland’s moeder is de voorlopig keurmerrie Vechta van de Grand Prix-hengst Krack C uit de Contango-dochter Nevada. Vechta bracht ook Impressive VDC (v. Charmeur) die in 2020 met Sarah Mills geselecteerd was voor het geannuleerde WK voor jonge dressuurpaarden. Uit de merriestam komt de BWP goedgekeurde hengst Heros Begijnhoeve (v. Vivaldi). Ook Tommie Visser's internationale dressuurpaard Fanatique Begijnhoeve (PSG-Inter I) is nauw verwant aan Vaderland. De moederlijn bracht verder de goedgekeurde hengst Nachtwach (v. Nocturn), Joilet (v. El Corona) - Z dress, Diavola (v. Diamo) - 1.30m spr. en Avalanche (v. Tjungske) - 135m. spr.

In het najaar van 2021 kwam Vaderland naar de stallen van Dinja van Liere om verder te worden opgeleid. Dinja: “Vaderland is een stoere krachtpatser. Hij heeft drie goede gangen en een heel stoer voorbeen. Hij heeft veel kracht in het lopen. Ik had direct met hem een goede klik.”

Afstamming
Vitalis x Krack C
Geboortejaar
2016
Stokmaat
1.69 m
Goedgekeurd voor

Westfalen, Hannover, Oldenburg.

Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

**  Indien inseminatie plaats vindt via ons stations zullen er geen verzendkosten in rekening worden gebracht.  **

 

WFFS negatief.

Pedigree

VITALIS
VIVALDI
KRACK C
RENATE-UTOPIA
TOLIVIA
D-DAY
NALIVIA
VECHTA
KRACK C
FLEMMINGH
GICARA II
NEVADA
CONTANGO
ECLAIR

Video's