Valencio

Valencio komt uit de eerste jaargang van de hengst Racoon die is aangepaard met de Elite, Preferent, EPTM (Dr.), Sport-(DR), PROK merrie Chablis ter Kwincke. Valencio werd overtuigend goedgekeurd op de BWP hengstenkeuring optie Dressuur. Dat maakt hem een bijzonder fokproduct van Belgische dressuurfokkerij. Zowel vader Racoon als grootvader Hero zijn bij het BWP goedgekeurd, evenals moedersvader Dayano die op zijn beurt ook kampioen was van de jonge dressuurpaarden.

Vader Racoon was de verrassing van het WK voor jonge dressuurpaarden in 2022 te Ermelo waar hij in de finale een mooie 5e plaats bij de 5-jarige paarden wist te behalen. In Racoon komen twee geweldige Nederlandse prestatiestammen samen. De moeder van Racoon is de merrie Sarina (v. De Niro) zij is een nakomeling is van de bekende merrie Barina (v. Sultan). Deze stammoeder van de fokkerij van Willy Wijnen staat aan de basis van een ongekende nalatenschap in zowel in sport en fokkerij van zowel dressuur als springpaarden. Racoons vader is de hengst Hero (v. Johnson) die op Prix St. George niveau liep en via zijn moeder Saranka V (v. Ferro) via Ramiro Z, terugvoert op de Baranka-stam (merrielijn 255).

De moeder, Chablis ter Kwincke (v. Dayano), stamt uit de bekende Halla-stam (Merrielijn 152) en voert via de merrie Onkadivette, Elite, Preferent, Prestatie, Sport (dr) en Prok, van Come On en Voltaire terug naar de merrie Divette R,( Ursus x Muchen). Een stam waar zowel vele dressuur als ook springpaarden hun oorsprong vinden.  Denk o.a. aan Interlaken W (Sam R) EV int CCI2*, Victoria ter Kwincke (v. Emilion) Sp Int. 1.40  Hampton P. (Diamant de Semilly) EV int. CCI3*, Easy Quo (v. Status Quo) Dr. Int. GP., Enzo (v. Clinton) Sp Int 1.30 en Zoë (v. Solitair) Sp. Int 1.50.

Chablis ter kwincke heeft inmiddels via haar dochters Hadivette (v. Dorado) Z2, Kadivette II (v. Governor) ZZ-Licht en Mayflower-Divette (v. Impression) Z1 haar sportgenen doorgegeven. Via Dayano krijgt Valencio het bloed van Donnerhall en Linaro mee.

Fokker
A.M.J.M. Bekkers
Sterrebos 7
5491 TL Sint Oedenrode
Afstamming
Racoon x Dayano
Geboortejaar
2021
Stokmaat
1.65 m
Goedgekeurd voor

BWP

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 650,-
Dekgeld Totaal
€ 900,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

www.arjanbekkers.nl

Aanvullende info

WFFS- vrij

Pedigree

RACOON
YH 5 final
HERO
PSG/Inter I
JOHNSON
Pref.. Grand Prix
SARANKA V
Elite, Pref. Prok
SARINA
Ster, Prok, Pref. Prest.
DE NIRO
Grand Prix
BARINA
Keur, Pref, Prest. Sport (dr)
CHABLIS TER KWINCKE
Elite, EPTM (drs), Preferent, Prestatie, Prok, Sport (dr),
DAYANO
PSG/ Inter I
DOLANY
Grand Prix
HORA-LI
ONKADIVETTE
Elite, Pref, Prest. Prok, Sport (dr)
COME ON
1.60m, Spr.
KADIVETTE
Elite, Prok

Video's