Van Schijndel's Rascin

 

De sportieve successen van Rascin volgden snel na elkaar. Piet Raijmakers junior heeft met Van Schijndel’s Rascin de definitieve doorbraak in de top van de springsport weten te bewerkstelligen: hij won zijn eerste Grote Prijzen in België en Noorwegen, reed fenomenale wereldbekerwedstrijden met ereplaatsen in ’s-Hertogenbosch en het Canadese Toronto en plaatste zich in Grote Prijzen in Grenoble, Neustadt-Dosse, Mechelen en Leeuwarden. Eerder imponeerde de Ramiro-zoon met de overwinning in de prestigieuze Sires of the World-competitie. Bovendien  won Rascin de Nations Cup in Lissabon met het Nederlandse team en werd hij derde in de 5 sterren-Nations Cup van Spanje in Gijon. Dat moest twee jaar achter elkaar wel gecombineerd worden met een druk dekseizoen waardoor de sport zelfs heel even naar de achtergrond ging. Het leverde de eerste veulens op die direct duidelijk maakten dat u Rascin moet hebben voor verbetering van het vermogen en de instelling!

 

Rascin heeft het van geen vreemde. Uit de Pilot-merrie Paola, afkomstig uit de stam van FN-fokkerijvoorzitter Horst Ense, werd ook Grandilot geboren, goedgekeurde hengst en internationaal springpaard onder Otto Becker. Ze bracht ook Gizelle van de Helle, internationaal springpaard onder Kristof Cleeren en moeder van de BWP-goedgekeurde Arturo van de Helle, en een staatspremiedochter van Stakkato, die met 2 X 10 voor springen de merrietest won. En natuurlijk Rascin, de zoon van Ramiro die zelf internationaal sprong onder Fritz Ligges, meer dan 70 goedgekeurde zonen leverde en springtoppers als Ratina, Rinnetou en Royal Kaliber.

 

Rascin werd als driejarige goedgekeurd in Hannover en getest in Adelheidsdorf waar hij het springkampioenschap veroverde. Als goedgekeurde KWPN-hengst overwint hij met gemak de hoogste hindernissen, waaraan zelfs een eigen website is gewijd: www.rascin.com

Inmiddels is Rascin teruggetrokken uit de actieve sport maar beginnen zijn kinderen al volop op het hoogste niveau te presteren.

Afstamming
Ramiro x Pilot
Geboortejaar
1995
Stokmaat
1.74 m
Goedgekeurd voor

KWPN, Hannover en Zangersheide

Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

Sterrebos 7

5491 TL  Sint Oedenrode

www.arjanbekkers.nl

 

Aanvullende info

Rascin is alleen beschikbaar middels diepvriessperma van uitstekende kwaliteit.

Pedigree

RAMIRO Z
RAIMOND
RAMZES X
INFRA
VALINE
COTTAGE SON XX
HOLLE
PAOLA
PILOT
PILATUS
GRATIA
GERONA
GOLDLACK I
BRENDA

Video's