Up van 't Paradijs

Deze zeer getalenteerde zoon van O’Neill van ’t Eigenlo – tegenwoordig bekend onder de naam Minute Man – is aangekocht in samenwerking met Willem Greve. De Nederlandse topruiter voorziet een mooie toekomst voor Up van ’t Paradijs; “Zulke paarden komen niet meer op de markt als ze ouder zijn”, benadrukte Greve na de aankoop. Op de BWP Hengstenkeuring sprong Up van ’t Paradijs in het oog en werd hij gekroond tot de reservekampioen. Zowel bij het vrijspringen als onder het zadel viel hij op door lichtvoetigheid, balans, goede afdruk en atletisch vermogen.

Up van ’t Paradijs is een zoon van O’Neill van ‘t Eigenlo, die het waardevolle bloed van Vigo d’Arsouilles en Montender combineert. Onder de naam Minute Man wordt O’Neill inmiddels uitgebracht in de sport door Willem Greve. Aan moederszijde heeft Up van ’t Paradijs een bijzonder fraaie bloedsopbouw; de met veel kwaliteit en techniek springende Hunter’s Scendro is gecombineerd met de vermogende Elvis ter Putte en vervolgens weer de extreme reflexen van Marius Claudius. Overgrootmoeder Darcotique van ’t Meulenhof sprong zelf tot op 1.50m-niveau in de sport en is de volle zus van de waardevolle vererver Denzel van ’t Meulenhof. Diens moeder Narcotique de Muze IV gaf ook het CSI5* Grand Prix-springpaard Jenson van ’t Meulenhof van Niels Bruynseels, het 1.50m-springpaard Iron Lady van ’t Meulenhof en nog een hele reeks aan internationale springtalenten. Tot slot gaat de pedigree van Up van ’t Paradijs terug op Qerly Chin, de grondlegster van misschien wel de succesvolste moederlijn ter wereld. Uit deze top stam had Team Nijhof eerder al de dekhengsten I’m Special de Muze en Denzel van ’t Meulenhof.

De getalenteerde Up van ’t Paradijs beschikt over alle ingrediënten die je zoekt in een modern springpaard, maar ook zeker in een hengst voor de fokkerij. Dankzij zijn aansprekende model, gebalanceerde galoppade, springkwaliteiten en fantastische pedigree kan Up van ’t Paradijs een waardevolle toevoeging zijn aan het hengstenbestand.

Afstamming
O'Neill van 't Eigenlo x Hunters Scendro
Geboortejaar
2020
Stokmaat
1.70 m
Goedgekeurd voor

BWP

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 600,-
Dekgeld Totaal
€ 850,-
Sperma beschikbaar
Vers
Beschikbaar bij

Team Nijhof.

Aanvullende info

De hengst staat bij Team Nijhof in Geesteren. Verzendkosten zullen worden doorberekend.

Pedigree

MINUTE MAN
VIGO D'ARSOUILLES
NABAB DE REVE
ILLICO D'ARSOUILLES
GITANIA VAN 'T EIGENLO
MONTENDER
VIVA
QT VAN 'T PARADIJS
HUNTER'S SCENDRO
SCENDIX
COLETHA
MERCI MILLE FOIS VAN HET MEULENHOF
ELVIS TER PUTTE
DARCOTIQUE V 'T MEULENHOF