Verdi TN

Of het nu de sport of de fokkerij is, wat Verdi TN aanraakt, lijkt in goud te veranderen. In zijn geval gebeurt dit ook letterlijk. Met Maikel van der Vleuten was Verdi jarenlang een steunpilaar van het Nederlandse springteam. De erelijst van Verdi is gigantisch, maar nog indrukwekkender is het constant hoge niveau waarop hij blijft presteren en dit alles in combinatie met een meer dan volwaardige fokkerijcarrière. Verdi is het droomvoorbeeld van een hengst die sport en fokkerij combineert en dat al vanaf zijn derde levensjaar. Het zegt veel over het management op Stal Van der Vleuten, maar net zoveel over de duurzaamheid en instelling van Verdi: twee gouden eigenschappen voor een dekhengst!

In 2011 debuteerde een pas negenjarige Verdi met een eveneens jonge Van der Vleuten op het EK in Madrid. Daarna volgden deelnamen aan twee Olympische Spelen, een WK, nog eens twee EK’s. Dat doet geen enkel paard -hengst, merrie of ruin- hem na en dan hebben we het nog niet over de geleverde prestaties. Na olympisch teamzilver in 2012 volgden WK- en EK-goud in 2014 en 2015. Als bonus was er in 2014 nog de winst in de finale van de FEI Nations Cup. Tussendoor kwalificeerde Verdi zich vijf keer voor de wereldbekerfinale en hierin eindigde hij onder meer twee keer als zesde, zevende en negende. Alsof het nog niet genoeg is, pakte Verdi ook hoofdprijzen in diverse vijfsterren Grote Prijzen en wereldbekers. Zelfs in de nadagen van zijn carrière staat er geen maat op Verdi. In 2018 was hij met ruim 1,4 miljoen euro zelfs het meest verdienende paard ter wereld. Dit bovenal dankzij de teamwinst in de eerste GCL Finale te Praag en zijn tweede plaats op de Spruce Meadows Masters in Calgary.   

Zijn sportcarrière in combinatie met zijn genetische achtergrond maakt het fokkerijverhaal compleet. Verdi’s vader Quidam de Revel behoort tot de allerbeste dekhengsten uit de geschiedenis van de moderne springsport en van moedersvader Landgraf I kunnen we eigenlijk hetzelfde zeggen. Moeder Clarissa is zelf een volle zus van de moeder van de hengst Calato, op zijn beurt vader van Cöster, tweevoudig Europees kampioen onder Christian Ahlmann. De moederlijn van Verdi behoort tot de crème de la crème van de Holsteinse fokkerij. Deze wijdvertakte lijn 474a bracht onder meer VDL Bubalu, Vingino, Montreal VDL en N-Aldato.

Dit alles maakt Verdi tot een van de meest complete dekhengsten die er voorhanden zijn. De resultaten zijn er naar. Toen zijn oudste nakomelingen pas tien waren, sprongen er al meer dan tachtig op 1.40m-niveau en hoger. Dit alles leverde Verdi in 2018 het preferentschap en in 2019 de titel Paard van het Jaar op bij het KWPN!

 

Verdi TN: vader van meer dan 150 internationale paarden, waarvan vele inmiddels op Grand Prix-niveau, zoals Bonjovi (Emanuel Andrade), Chaplin (Martin Fuchs), Comic (Luiz Francisco de Azevedo), Cuidam (Manuel Fernandez Saro), Davinci (Luis Plascencia), Dolocia (Christian Ahlmann), Ibelle Ask (Yuri Mansur), New York (Jack Towell), et cetera. 

 

Fokker
Musterd b.v. , Veehandel
Zanddijk 3
4927 SL Hooge Zwaluwe
Afstamming
Quidam de Revel x Landgraf I
Geboortejaar
2002
Stokmaat
1.72 m
Goedgekeurd voor

KWPN, AES, Holstein, Hannover, Oldenburg OS/OL, Zangersheide, UNIRE, SF.

Dekgeld Gust
€ 250,-
Dekgeld Dracht
€ 1.750,-
Dekgeld Totaal
€ 2.000,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn

Aanvullende info

Hengst staat gestationeerd bij Team Nijhof in Geesteren. Verzendkosten worden doorberekend

Pedigree

QUIDAM DE REVEL
JALISCO B
ALME
TANAGRA
DIRKA
NANKIN
ONDINE DE BAUGY
CLARISSA
LANDGRAF I
LADYKILLER XX
WARTHBURG
RENAISSANCE
CALYPSO I
ITALIEN

Video's