Westerhuis Zorro

Westerhuis Zorro is een betrouwbare hengst met een eerlijk karakter. Deze ponyhengst loopt internationaal dressuur en heeft inmiddels meerdere kampioenschappen op zijn naam staan. 

Westerhuis Zorro is als driejarige hengst aangewezen voor het verrichtingsonderzoek bij het NWPCS. Dit heeft hij met goed gevolg afgelegd, waardoor hij als 4-jarige hengst op de hengstenkeuring gehuldig werd als "Beste 4-jarige NWR hengst".  In het verrichtingsonderzoek werd hij omschreven als een eerlijke, betrouwbare en brave hengst, die veel bereidheid heeft tot werken en zijn ruiter een goed gevoel geeft.

De moeder van Westerhuis Zorro, is de merrie Westerhuis Stardust. Deze donkerbruine merrie werd als veulen kampioen op de keuring in Tolbert en kreeg als 2- en 3-jarige een eerste premie. Westerhuis Stardus heeft een predikaatrijke moederlijn, met Keur- en Elitemerries. De afstammng van Zorro spreidt zich over bewezen sportverervers en begint van de vierde graad enkele namen te herhalen, met name Downland Folklore, als vader van  Vita Nova's Hannassie, Valentino en Kooihuster Wietske. De moederlijn stamt via Downland Stardust regelrecht af van Folklores moeder Downland Starletta.

Westerhuis Zorro is ook vader van de onlangs bij het NWPCS goedgekeurde hengst Sloot's Sir Thor. Deze jonge hengst werd als 3-jarige hengst al op de hengstenkeuring uitgeroepen als "hengst met de beste draf" en vervolgde zijn succes door de verrichtingstest met het hoogste aantal punten af te leggen.

Afstamming
Brouwershaven Diamont Hit x Kielshoop Honeyhill
Geboortejaar
2012
Stokmaat
1.48 m
Goedgekeurd voor

Nederlands Welsh Pony & Cob Stamboek.

Dekgeld Gust
€ 200,-
Dekgeld Dracht
€ 200,-
Dekgeld Totaal
€ 400,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Beschikbaar bij

Hengstenhouderij Den Hoorn - Arjan Bekkers

Sterrebos 7

5491 TL  Sint Oedenrode

www.arjanbekkers.nl

tel. 06-20006847 / 06-42681862

Pedigree

Brouwershaven Diamont Hit
Sport
Wengelo's Ricardo
Sport, Preferent, Prestatie
Coelenhages Purioso
Sport, Preferent
Wengelo's Queeny
Ster, Preferent, Prestatie
Felicity
Ster, Preferent Prestatie
Valentino
Freya
Ster, Preferent
Westerhuis Stardust
Kielshoop Honeyhill
Sport
Bjirmens Wytse
Speysbosch Honeybee
Elite, Ster
Westerhuis Surprise
Bokkesprong Czardas
Westerhuis Hanassie

Video's